La delegació valenciana reuneix a la comunitat logístic portuària xinesa en un còctel per a traslladar-los els avantatges competitius de treballar amb Valenciaport.

L’APV ha millorat la connectivitat amb Xina i amb tota la conca asiàtica.

La delegació de l’Autoritat Portuària de València que es troba present esta setmana en la fira Transport Logistic Xina de Xangai encapçalada pel seu president, Aurelio Martínez; el seu director general, Francesc Sánchez; i la seua directora comercial i de desenvolupament de negoci, Mar Chao; va celebrar anit un còctel que va reunir a una nodrida representació de la comunitat logística portuària tant xinesa com a espanyola en la qual es van ressaltar les potencialitats de Valenciaport per al mercat asiàtic.

Durant esta trobada, Aurelio Martínez ha explicat que “Valenciaport és el port millor posicionat a Àsia per a les empreses espanyoles. Estem especialitzats en este continent. Fa solament un parell d’anys Valenciaport mantenia connexions directes amb 53 ports de Xina. L’any passat la connexió directa amb el primer motor econòmic d’Àsia era ja possible amb 83 ports”. Igualment, el president de l’APV va recalcar que “també hem millorat la connectivitat amb tota la conca asiàtica. A tancament de 2017, el port de València mantenia connexions directes amb 16 ports d’Indonèsia, amb 20 de l’Índia, amb 13 de Malàisia i amb 36 de Japó, entre altres països”.

Aurelio Martínez també ha incidit que el creixement econòmic que s’espera durant les pròximes dècades en les economies asiàtiques i, especialment, a Xina, suposa una gran oportunitat per a Valenciaport. “Per això –ha explicat-, l’Autoritat Portuària de València ha planificat inversions privades i públiques que superen els 1.000 milions d’euros. Moltes d’elles ja estan en marxa com l’adaptació del calat de totes les seues dàrsenes i terminals de contenidors per a la recepció de megabucs de més de 20.000 TEUs, l’ampliació nord que completarà la capacitat del port de València o la millora de la connectivitat terrestre per ferrocarril amb el nord fins al Cantàbric”.

Així mateix, Aurelio Martínez també ha recordat a la comunitat logístic portuària xinesa que, actualment, Valenciaport és el primer port d’Espanya i del Mediterrani en tràfic de contenidors, cinquè d’Europa, 29 del món i ha sigut el port europeu que major creixement ha experimenteu en les últimes dues dècades. Entre les raons per a aquest creixement, Martínez ha destacat que “estem molt pròxims a la diversion line, respecte a l’eix Suez-Gibraltar el que porta al fet que mentre que els grans vaixells en desviar-se a València tenen una pèrdua de 7 hores sobre el recorregut directe, els restants ports situats al nord precisen de temps superiors; som un hub mixt amb uns fluxos de trànsit bastant equilibrat el que ens proporciona una gran concentració de càrrega i poder atraure a les grans línies transoceàniques i a les grans navilieres”. Altres raons que ha esgrimit Martínez per a explicar este lideratge han sigut disposar de la millor centralitat del Mediterrani Occidental, un temps de trànsit molt competitiu, el cost per TEU, la canalització del tràfic import-export d’Espanya en ser el port de comunitats com Madrid, Murcia, Castella la Manxa, Andalusia Oriental, etc. i disposar d’unes infraestructures bàsiques adequades.