Aurelio Martínez: “L’aposta tecnològica de les Terminals Portuàries millorarà la competitivitat del Port”

El president de l’APV indica que el programa operatiu que implantaran les terminals CSP Spain i APMT s’uneix a “altres grans projectes estratègics de Valenciaport”

Totes dues companyies iniciaran la seua adaptació tecnològica al sistema que s’utilitza en els ports més importants del món i que farà les operacions més segures, intel·ligents i sostenibles

Infoport, HIADES i Fundació Valenciaport ultimen un projecte informàtic que podrà implementar-se amb NAVIS4

València, 11 de juny de 2020.- El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha posat en valor l’aposta tecnològica de les terminals portuàries de Valenciaport perquè “la inversió en desenvolupament tecnològic redundarà en una millora de la competitivitat del Port de València”.

Les companyies CSP Spain i APM Terminals a València iniciaran pròximamente la sea adaptació tecnològica a un nou sistema operatiu que suposa una aposta ferma pel desenvolupament tecnològic del Port de València i que permetrà fer les operacions més segures, intel·ligents i sostenibles.

“Un projecte que s’uneix al desenvolupament d’altres grans objectius estratègics de l’APV d’eco-sostenibilitat o eficiència energètica encaminats a incrementar la competitivitat. La nostra connectivitat i els nostres temps d’escala impliquen a tota la Comunitat Portuària. Totes les millores que s’implanten en este sentit seran un reforç de la nostra competitivitat”, ha explicat Aurelio Martínez.

Les terminals CSP València i APMT València migraran els seus sistemes informàtics i implantaran un nou programa -NAVIS4- que dotarà de major seguretat i sostenibilitat a les operacions. Així, esta nova inversió en software els permetrà entendre i augmentar la velocitat de les operacions; millorar el servei a clients i capitalitzar-lo en noves oportunitats de negoci; augmentar productivitat minimitzant riscos i costos del projecte i col·laborar amb les navilieres per a optimitzar operacions.

El programa NAVIS4 es considera un dels sistemes de gestió més avançat per a estes operacions i es troba ja implantat en més de 320 terminals portuàries de tot el món, entre les quals es troben les situades en els ports més importants.

Precisament, en  esta línia, i dins d’activitats satèl·lits que es duen a terme a l’entorn de l’APV, en breu s’anunciarà un projecte que estan desenvolupant Infoport, Fundació Valenciaport i l’empresa Hiades que permetrà implementar una aplicació informàtica al NAVIS-4 per a gestionar informació des d’abans de l’arribada dels vaixells a port.