Valenciaport se suma a la declaració internacional de suport al comerç marítim per a combatre la pandèmia del Covid-19

Este manifest està impulsat per la Port Authorities Roundtable per a posar en valor la cadena de subministrament global de béns

València, 10 de juny de 2020.- L’Autoritat Portuària de València s’ha adherit a la declaració internacional promoguda per la Port Authorities Roundtable (PAR) per a posar en valor el paper del sector portuari i marítim en el manteniment de l’activitat comercial i el subministrament global de béns durant l’emergència sanitària a conseqüència de la pandèmia del Covid-19.

La Port Authorities Roundtable està formada per les principals autoritats portuàries d’Àsia, Orient Mitjà, Amèrica i Europa, entre les quals es troba l’Autoritat Portuària de València. Esta declaració compta amb el suport de 57 ports de tot el món i de diferents organitzacions internacionals. En el text, les entitats signants es comprometen a treballar conjuntament per a:

  • Afavorir que els vaixells mercants puguen continuar atracant en les terminals portuàries per a dur a terme les operacions de càrrega i garantir la cadena de subministrament global.
  • Facilitar una coordinació més estreta i un canal de comunicació entre les Autoritats Portuàries per a compartir experiències i intercanviar informació en la lluita contra la Covid-19 mentre es manté el comerç marítim sense traves.
  • Adoptar les millors pràctiques per a combatre la Covid-19 segons les circumstàncies de cada país, incloses les mesures de precaució per a la comunitat naviliera, l’assistència per al personal de terra i la tripulació dels vaixells, la manipulació segura de les càrregues i les mesures adoptades per a tractar els casos de Covid-19.

Finalment, els membres de la PAR volen donar, a través d’esta declaració, un agraïment molt sentit a tota la comunitat portuària que està treballant incansablement durant la pandèmia per a facilitar que el comerç internacional continue en estes temps difícils.

El manifest signat per les autoritats portuàries va en la línia de la declaració realitzada per l’Organització Marítima Internacional (OMI) sobre la importància de minimitzar la interrupció del comerç marítim i les activitats d’enviament perquè els béns vitals, especialment les necessitats i els subministraments mèdics essencials, puguen continuar fluint sense problemes a través de les diferents regions del món.