El vaixell MSC Sixin, amb 400 metres d’eslora i 61 metres de manga, té una capacitat de 23.756 TEU i un disseny que prioritza el medi ambient i l’eficiència

Este portacontenidors redueix notablement el C02 per contenidor transportat i el consum de combustible per l’enginyeria d’avantguarda que redueix la resistència al vent

El president de l’APV, Aurelio Martínez destaca que “este tipus de vaixells s’alinea perfectament amb els objectius del Port de zero emissions en 2030”

València, 3 de juny de 2020.- El Port de València ha rebut l’escala del MSC Sixin, el vaixell de contenidors de major capacitat que ha atracat en les instal·lacions portuàries de València amb capacitat per a 23.756 TEU, i que el converteix en el segon major portacontenidors del món. El MSC Sixin realitza una operativa de càrrega i descàrrega en la Terminal de MSC en el Port de València, en una ruta que va iniciar a la Xina en el servei marítim Jade que opera entre Àsia i Europa.

El vaixell de la naviliera Mediterranean Shipping Company es va inaugurar en 2019 i compta amb els últims avanços tecnològics del transport marítim on es prioritza els criteris mediambientals. El vaixell portacontenidors forma part de la classe “MSC Gülsün” amb una capacitat de 23.756 TEU, 400 metres d’eslora i 61 metres de màniga. El MSC Sixin disposa de la connexió telemàtica dels “contenidors digitals”, té més de 2.000 connexions per a contenidors refrigerats i un disseny que permet una important reducció de CO₂ per cada contenidor transportat respecte a la mitjana dels vaixells portacontenidors que operen hui en dia, la qual cosa ajuda a les companyies que mouen béns en els serveis de MSC entre Àsia i Europa a reduir la petjada de carboni de les seues cadenes de subministrament.

Sobre este tema, el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha destacat l’arribada d’este tipus de vaixells “perquè posen de manifest l’aposta que està fent Valenciaport per la sostenibilitat. Este vaixell s’alinea perfectament amb els nostres objectius de reduir les emissions de carboni i arribar al 2030 amb un equilibri entre producció i consum d’energies renovables. Són vaixells d’última generació que permeten una reducció en el consum de combustibles i per tant de CO₂ per contenidor transportat el que li converteixen en un dels més eficients del mercat. A més, en la línia que està desenvolupant el Port de València de dotar a totes les terminals amb endolls, estos vaixells poden utilitzar l’electricitat com a font d’energia”, ha assegurat Aurelio Martínez. D’ací la importància del pas realitzat per l’APV amb l’aprovació per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, del projecte i construcció de la subestació elèctrica en el recinte del Port de València.

Valenciaport, un pas per davant

El president de l’APV ha explicat que “l’arribada d’esta mena de vaixells és possible per la millora dels calats en la dàrsena Príncep Felip que vam realitzar l’any passat per a adaptar-los a portacontenidors d’estes característiques. Una actuació que ens va permetre anticipar-nos a la demanda futura perquè estos grans vaixells puguen atracar perfectament”. Aurelio Martínez també ha remarcat que l’atracada d’estos vaixells de gran capacitat “ens permet la connectivitat amb els mercats asiàtics el que garanteix menors costos per als exportadors que poden utilitzar estos serveis d’una manera directa, la qual cosa millora la competitivitat del teixit productiu de la Comunitat Valenciana per a poder arribar als mercats d’extrem Orient i tots els ports intermedis d’esta ruta”.

Innovació al servei del medi ambient

El MSC Sixin està dissenyat per a millorar l’eficiència energètica a través d’enginyeria d’avantguarda que minimitza la resistència al vent, i per tant un menor consum de combustible. Per a complir amb una pròxima regulació de combustible marí en 2020, el vaixell també està equipat amb un sistema de neteja de gasos de fuita híbrida aprovada per l’IMO de l’ONU i té l’opció de canviar a combustible amb baix contingut de sofre, o d’adaptar-se per a gas natural liquat (GNL) en el futur.

El vaixell més gran que atraca a València

El MSC Sixin és el vaixell més gran que ha atracat en el Port de València superant en 4.284 TEU a l’anterior portacontenidors més gran que havia atracat en les instal·lacions portuàries de València, el MSC Eloane amb capacitat per a transportar fins a 19.472 TEU.

El MSC Sixin romandrà fins al divendres a València on descarregarà 3.000 contenidors, la meitat d’ells d’importació i la resta contenidors de transbord. A més, carregarà en el Port de València uns 2.000 contenidors per a l’exportació.