• El Consell d’Administració de València Plataforma Intermodal i Logística (VPI) s’ha reunit hui amb l’objectiu de rellançar el projecte ZAL (Zona d’Activitats Logístiques) del Port de València
  • Els membres del Consell han posat en relleu la importància de la resolució del Tribunal Suprem, sentència que es va fer pública el passat 14 de març, i que declara conforme a Dret el Pla Especial de la ZAL

València, 26 de març de 2024.- L’Autoritat Portuària de València (APV) posa en marxa el projecte ZAL (Zona d’Activitats Logístiques) del Port de València. El Consell d’Administració de València Plataforma Intermodal i Logística (*VPI- Logística) s’ha reunit hui amb l’objectiu d’iniciar tots els tràmits necessaris per a activar el projecte.

El Consell d’Administració de VPI Logística, presidit des de hui per la també presidenta de l’APV incorpora a més, als nous consellers de la societat: tres en representació de l’APV, dos en representació de la Generalitat, un en representació de l’Ajuntament de València i un representant de SEPES (Entitat Pública Empresarial de Sòl) que repeteix en el càrrec.

Els membres del Consell han posat en relleu la importància de la resolució del Tribunal Suprem – sentencia n.441/2024 del 12 de març que es va fer pública l’endemà passat – que declara conforme a Dret el Pla Especial de la ZAL del Port de València.

La decisió del Tribunal Suprem acaba amb la incertesa jurídica i urbanística de la ZAL, permetent activar la formalització dels drets de superfície adjudicats en quatre de les parcel·les logístiques del parc.

L’operativa de VPI

València Plataforma Intermodal i Logística, és una societat mercantil estatal mig propi i servei tècnic de l’Autoritat Portuària de València, encarregada del desenvolupament Logístic i Intermodal associat als Ports de l’Autoritat Portuària de València i d’aquells treballs que afavorisquen la comercialització de les Zones d’Activitats Logístiques dels Centres Intermodals i de l’Autoritat Portuària de València. La superfície de la ZAL del Port de València està destinada exclusivament a la logística. Es tracta d’uns terrenys situats estratègicament al costat del Port de València i als principals nodes de transport, configurant una zona d’alt interés per a les empreses que es dediquen a la logística vinculada al trànsit marítim i per a aquelles que planegen establir un centre estratègic de distribució de projecció internacional.