
El cap de polítiques mediambientals de l’APV, Raúl Cascajo, va explicar en el Congrés iENER`23 els pilars de Valenciaport per a ser un port neutre en emissions en 2030
València, 24 d’abril de 2023.- L’Autoritat Portuària de València (APV) ha participat en l’IV Congrés Internacional sobre Enginyeria Energètica (iENER‘23) organitzat per l’Associació Espanyola d’Enginyers de l’Energia (AEE Spain Chapter). El cap de polítiques mediambientals de Valenciaport, Raúl Cascajo, va explicar, en una taula sobre solucions en els ports, els pilars de l’APV en la descarbonització: energies renovables, ús de combustibles alternatius/nets, eficiència energètica o digitalització.
El Port de València està especialment compromès amb l’Agenda 2030 i des de fa temps és líder en l’impuls de projectes sostenibles per a reduir la petjada mediambiental. Durant la seva intervenció, Cascajo ha explicat les iniciatives que l’APV està duent a terme per a la consecució del seu objectiu zero emissions en 2030 com la iniciativa H2PORTS per a establir l’ús d’hidrogen verd en les seues operacions, la instal·lació d’una subestació elèctrica per a connectar a l’electricitat de terra els motors dels vaixells mentre estan atracats en el Port de València o la instal·lació d’aerogeneradors per a generar energia eòlica.
Cascajo ha esmentat les instal·lacions fotovoltaiques que s’estan desenvolupant en els ports de València o Sagunt amb l’objectiu de consumir energia més neta i eficient. A més, ha posat en valor l’aposta de Valenciaport per la gestió digitalitzada de l’energia, l’autoconsum, la mobilitat elèctrica i l’emmagatzematge. No obstant això, el ponent va emfatitzar en la importància que hi hagi una implicació de tots els sectors per a reduir emissions.
A més del cap de polítiques ambientals de Valenciaport, la conferència va comptar amb la participació d’Antonio Miranda, director de GNL Bunkering en Naturgy; i de Santiago Yanes, cap de Divisió d’Innovació i Projectes Estratègics en l’Autoritat Portuària de Santa Cruz de Tenerife.
L’IV Congrés Internacional sobre Enginyeria Energètica (iENER‘23), que ha acollit per primera vegada València en els dies 20 i 21 d’abril, s’ha convertit en un esdeveniment referent a nivell nacional en el qual s’intercanviïn coneixements i experiències entre els diferents actors que formen part de tots aquells camps d’actuació relacionats amb l’Enginyeria Energètica. En aquest esdeveniment s’han abordat temes com la integració de les energies renovables, edificis de consum d’energia gairebé nul, mobilitat sostenible, smart cities, empreses de serveis energètics i, en general, tot l’ampli espectre d’activitats i projectes que persegueixen aplicar els coneixements de l’enginyeria energètica.