El pressupost de licitació ascendeix a 332.700 euros

L’objectiu del projecte és reduir l’impacte de les operacions portuàries a les ciutats i controlar les emissions en els principals ports

València, 18 de juny de 2020.- L’Autoritat Portuària de València ha tret a licitació el subministrament, instal·lació i configuració d’equips de control ambiental dins del marc del Projecte GREEN C PORTS amb un pressupost de licitació que ascendeix a 332.700 euros.

El projecte GREEN C PORTS, que està coordinat per la Fundació Valenciaport, té com a objectius aconseguir a través de la digitalització, l’augment de l’eficiència de les operacions portuàries, la promoció de la sostenibilitat ambiental del Port i l’acompliment ambiental de les operacions. A més, el projecte busca la connectivitat dels ports amb la ciutat i reduir els impactes de les operacions portuàries en ella, així com la millora dels sistemes d’informació i la seua interoperativitat, inclosos els sistemes de gestió del trànsit marítim. El projecte GREEN C PORT és una iniciativa que compta amb co-finançament de la Unió Europea a través del programa Connecting Europe Facility i que a més de València, també s’està desenvolupant en els ports de Venècia, El Pireu, Bremerhaven i Wilhemshaven.

Per a la consecució dels objectius del programa, l’APV a través de GREEN C PORTS, ampliarà la xarxa de sensors ambientals i meteorològics existents, desplegarà una plataforma ambiental portuària i usarà el modelatge d’algorismes d’intel·ligència artificial que permeten informar els usuaris interns, clients portuaris i als veïns dels municipis sobre diferents paràmetres ambientals clau per a conéixer la qualitat de l’aire i el soroll derivat de les activitats portuàries. Esta iniciativa s’emmarca en el pla estratègic de l’APV per a potenciar el desenvolupament sostenible i millorar mitjançant solucions innovadors les emissions dels ports i vaixells.

El projecte europeu GREEN C PORTS és finalista dels IAPH 2020 World Ports Sustainability Awards en la categoria “Resilient Infraestructure” per la seua aposta per reduir l’impacte de les operacions portuàries a les ciutats i controlar les emissions en els principals ports europeus. Esta iniciativa abasta sis casos d’estudi que consisteixen en prototips i proves pilot. Es duran a terme en diferents ports europeus, entre ells en el Port de València, i serviran de base per a provar tecnologies innovadores com la IoT, el Big Data o l’anàlisi predictiva mitjançant models d’intel·ligència artificial.

En els premis IAPH 2020 també és finalista en la categoria de “Clima i Energia” LOOP-Ports, un altre projecte en el qual participa Valenciaport i que compta amb el finançament d’ EIT Climate-KIC l’objectiu del qual és facilitar la transició a una economia més circular en el sector portuari mitjançant la creació d’una Xarxa de Ports en esta matèria que proporcionarà un ecosistema d’innovació entorn de l’activitat portuària i estimularà la difusió d’iniciatives d’economia circular.