El port de València assisteix per primera vegada a aquest certamen de Vigo per a consolidar el tràfic d’este tipus de mercaderies i recolzar a les empreses agroalimentàries

València, 1 d’octubre de 2019.- L’Autoritat Portuària de València (APV) estarà present fins dijous que ve 3 d’octubre en la XXI edició de Conxemar, la fira de productes del mar congelats que se celebra a Vigo i en la qual es donen cita 750 empreses entre majoristes, importadors, exportadors, fabricadors o distribuïdors, entre altres. L’APV acudeix per primera vegada a este certamen amb estand propi.

La delegació de Valenciaport, encapçalada per Mar Chao, directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’APV, assisteix amb el propòsit de posar en valor la seua elevada connectivitat i les instal·lacions per a este tipus de trànsits; i recolzar a FEDACOVA: la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana. Una organització que agrupa  30 associacions que al seu torn representen 2.200 empreses, és a dir més del 70% del total d’un sector que està adquirint una gran rellevància en el port de València per l’obertura de mercats que possibilita a l’empresariat de la Comunitat. De fet, la delegació comercial de Valenciaport s’ha marcat com a objectiu posar en valor la situació geoestratègica del port de València, que li converteix en port clau per a este tipus de trànsits al Mediterrani, així com la seua elevada connectivitat. Actualment, el port de València compta amb 92 serveis regulars amb els cinc continents per al trànsit perible.

Així mateix, Valenciaport disposa de més de 3.000 connexions reefer en les seues tres terminals de contenidors. En concret, la terminal CSP Iberian disposa de 1.500 connexions reefer, APM compta amb 750 connexions per a eixe tipus de contenidors mentre que MSC disposa de 576 connexions. A estes infraestructures en les terminals de contenidors se li afigen el magatzem d’Agro Mercants Group que compta amb 16.000 m2 destinats exclusivament a la logística dels productes refrigerats i un lloc d’inspecció fronterera de 17.000 m2 que, a través de la Marca de Garantia, garanteix que qualsevol contenidor que siga portat a estes instal·lacions ha de ser revisat en un temps inferior als 45 minuts.

L’elevada connectivitat de Valenciaport i les seues àmplies infraestructures han convertit a Valenciaport en una de les principals plataformes logístiques per al trànsit de productes peribles. En 2018, els recintes portuaris de l’APV (València, Sagunt i Gandia) van gestionar més de 7 milions de tones de import-export de productes peribles. Quant al trànsit exclusiu de peix congelat, durant l’any passat, Valenciaport va manipular prop de 427.000 tones d’este tipus de trànsit, de les quals més de 211.000 van ser en règim de import/export, la qual cosa suposa un creixement del 22,34% respecte a 2017.