La instal·lació permetrà la recàrrega de xicotets vehicles elèctrics com a bicicletes i patinets, i altres dispositius com a telèfons i ordenadors

L’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària de València (APV) han signat un conveni que permetrà la instal·lació d’un arbre solar per a la recàrrega de xicotets vehicles elèctrics, com a bicicletes i patinets, i altres dispositius com per exemple telèfons i ordinadors portàtils. Se situarà en la rotonda de les banderes, on comença el Passeig Marítim, en la zona pròxima a la Marina, i disposarà de diversos punts de recàrrega.

El conveni ha sigut subscrit pel president de l’APV, Aurelio Martínez, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon.

La instal·lació tindrà forma d’arbre, simulant branques i fulles que són les que acullen els panells fotovoltaics. Ocuparà una superfície de 40 m², aproximadament, del domini públic portuari i tindrà una potència de 3’84 kWp amb una producció màxima de 5.313 kWh a l’any. Disposarà de 12 preses elèctriques per a la recàrrega de vehicles xicotets o dispositius electrònics. El pressupost total del projecte impulsat per la regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, ascendeix a 68.568 euros.