Valenciaport, el port d’Europa més transparent

ARUP University ha triat a Valenciaport per “ser el més concorregut d’Europa, perquè opera tot tipus de trànsit i pel seu fort compromís amb la transparència de les dades”

Esta institució ha realitzat un informe sobre l’impacte de la Covid-19 en el transport marítim

ARUP University ha seleccionat a Valenciaport per a la realització d’un estudi de l’impacte en el transport marítim de la Covid-19 per ser el port europeu més compromés amb la transparència. Segons assenyala ARUP en el seu informe “Valenciaport ha sigut seleccionada per a dur a terme esta anàlisi perquè és el port més concorregut d’Espanya i del sud d’Europa. També opera amb tota mena de trànsit, per la qual cosa va ser possible estudiar com esta crisi va afectar a cadascun dels trànsits. En este projecte d’investigació, ARUP ha basat la seua anàlisi en la tecnologia digital i l’informació disponible per al públic. En este sentit, València és un port amb un fort compromís amb la transparència de les dades i fa un gran esforç perquè estes estiguen disponibles. Tindre informació sobre el trànsit de 2020 ha sigut crucial en la selecció dels ports”.

ARUP és una signatura independent que presta serveis professionals d’enginyeria, disseny, planificació, gestió de projectes i serveis de consultes que reuneix a més de 16.000 professionals a tot el món.

A més de Valenciaport, ARUP ha estudiat altres ports europeus (Hamburg, Bremen, Le Havre, Marsella, Rotterdam, Amsterdam i Anvers) per a poder incloure en l’anàlisi i comparar amb els ports valencians. En este sentit, la Universitat assenyala la falta d’informació concreta d’estos ports per a poder realitzar l’estudi. “Anvers ha sigut triat com a segon port per a l’estudi perquè era l’únic, encara que amb un abast limitat, entre els més grans d’Europa que no siga espanyol, que té informació que podria utilitzar-se per a la comparació”, assenyala ARUP en l’informe. Així, la Universitat realitza un estudi comparatiu entre Valenciaport i Anvers del primer trimestre de l’any per a analitzar l’impacte de la Covid-19 sobre el transport marítim. En el cas de Valenciaport, este informe també analitza les dades del mes d’abril. “El Port de València ha publicat informació sobre el trànsit mensual corresponent a abril de 2020. Estes dades han sigut analitzades en el tauler de comandaments que només conté informació de València”, indica l’estudi.

“L’important d’este informe és que una associació tan gran com ARUP amb 16.000 enginyers i arquitectes ens hagen triat a nosaltres com el primer port d’Europa per la seua transparència. Este reconeixement no és només perquè posem tota la informació sinó perquè la posem accessible a través de dades, gràfics… I esta és la causa per la qual ens han triat”, ha explicat Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària de València durant la roda de premsa del Consell d’Administració de l’APV.