L’Autoritat Portuària de València (APV) presentarà en Eco Mobility Expo els seus projectes per a ser un port neutre en emissions en 2030
Explicarà les infraestructures i servicis que el posicionen com a aliat estratègic de la indústria i pol d’atracció d’inversions per a la Comunitat Valenciana
València, 15 de març de 2023.- Energies netes, ferrocarril, digitalització, infraestructures sostenibles o innovació són accions que està duent a terme l’Autoritat Portuària de València (APV) en el marc del seu objectiu Valenciaport 2030, zero emissions. La finalitat és posicionar-se com el hub verd, intel·ligent i innovador del Mediterrani. Este projecte es presentarà en la Fira Eco Mobility Expo que es celebrarà entre el 21 i el 23 de març en Fira València, un esdeveniment que reunirà a tota la cadena de valor de la mobilitat de mercaderies i persones perquè compartisquen les tendències i experiències del sector.
En esta Fira internacional l’APV presentarà els seus projectes per a ser un port neutre en emissions 2030 i explicarà les infraestructures i servicis que posicionen a Valenciaport com a aliat estratègic de la indústria i pol d’atracció d’inversions per a la Comunitat Valenciana. L’APV comptarà amb un estand propi en el pavelló 5 nivell 1, al costat de la Fundació Valenciaport, presidit per una imatge de 6 metres d’ample per 3 metres d’alt amb una recreació del Port de València del futur amb tots els projectes que està duent a terme per a posicionar-se com el hub verd, intel·ligent i innovador del Mediterrani
Experts de l’àrea de medi ambient de la APV i de la Fundació Valenciaport participaràn en diferents panells en Eco Mobility Expo on explicaran les iniciatives i servicis en matèria de descarbonització i infraestructures sostenibles que està duent a terme el recinte valencià.
Projectes reals per a un Port verd
La lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització és una meta irrenunciable per a Valenciaport i així es va comprometre avançant-se 20 anys al Pacte Verd Europeu de ser un recinte neutre en emissions. I així ho està fent amb un pla que es concreta en accions que ja s’estan posant en marxa. En els últims mesos, l’APV ha aprovat tres instal·lacions fotovoltaiques, una a Gandia per a convertir-lo en el primer port autosuficient d’Europa i dos en el Port de València que permetrà generar el 14% del consum elèctric.
El recinte valencià ja disposa de la primera hidrogenera carregada d’este combustible del ‘futur’. És l’única instal·lació capaç de proveir les necessitats de les terminals a través del tanc fix que emmagatzema este combustible i la hidrogenera mòbil, que serà l’encarregada de desplaçar-se a les terminals de MSC i Grimaldi per a subministrar hidrogen als dos prototips de maquinària portuària on es testarà este combustible net.
Són exemples reals del compromís de Valenciaport amb les energies netes. I s’està avançant en altres accions com la construcció de dues subestacions elèctriques perquè els vaixells que atraquen a València es connecten a la xarxa elèctrica, l’ús de combustibles alternatius com el Gas Natural Liquat, aerogeneradors, la substitució de la flota de vehicles de l’APV per híbrids i elèctrics, o projectes relacionats amb la millora de l’eficiència energètica, com els canvis de lluminàries.
A les propostes referides anteriorment, cal sumar la important aposta que està realitzant Valenciaport en la construcció i millora de les connexions ferroviàries amb una inversió de 240 milions d’euros en els pròxims anys. L’objectiu és augmentar el pes del ferrocarril en el moviment de mercaderies. A això se sumen noves infraestructures com la terminal pública de passatgers o la terminal nord de contenidors.
Actuacions que reforcen la posició estratègica de Valenciaport com hub del Mediterrani que afavoreix l’atracció d’inversions de sectors tan diversos com el logístic, industrial o innovador, atraient talent i generant un ecosistema emprenedor al seu voltant.