El president de l’Autoritat Portuària de València considera una gran notícia el desbloqueig d’esta infraestructura.

València, 3 d’octubre de 2019.- L’Autoritat Portuària de València (APV) ha valorat molt positivament el desbloqueig per part de la Conselleria d’Economia a la subestació elèctrica del port de València, “el Conseller del qual, Rafael Climent, m’ha manifestat en reiterades ocasions el seu suport al projecte”. Així ho ha transmés el president de l’APV, Aurelio Martínez, en la seua visita aquest matí a Ecofira, la fira internacional de les solucions ambientals en les quals Valenciaport participa en un estand amb empreses de la comunitat portuària com Amarradores, Balearia, Boluda, Tepsa, Trasmediterránea i Aportem.

En paraules d’Aurelio Martínez “El port ha tingut presència en Ecofira des dels inicis d’este certamen i hem anat evolucionant i atraient més empreses de la nostra comunitat portuària. Crec que és un esdeveniment molt important de conscienciació i s’emmarca amb la idea que portem defensant des de fa mesos. Per a l’any 2030, o fins i tot 2025, volem ser un port verd, ecològic, un port autosuficient, amb un balanç energètic equilibrat i aspirem a ser el primer port d’Europa a aconseguir-lo”. Per això, ha ressaltat que “és d’agrair l’interés que han pres les autoritats a dinamitzar alguns dels nostres projectes que ens permetran aconseguir este objectiu”.

 

Després del desbloqueig per part de la Conselleria d’Economia, el projecte ha d’obtindre l’autorització de la Conselleria de Medi Ambient. Segons Aurelio Martínez, “si els tràmits es finalitzen de manera ràpida, podem traure a licitació el projecte constructiu de la subestació elèctrica abans que finalitze l’any”. Esta subestació, que tindrà una capacitat de 30 MW i suposarà una inversió de 8 milions d’euros, permetrà parar els motors dels vaixells quan estiguen preparats per a connectar-se a la xarxa una vegada hagen atracat en el port.

 

Medi Ambient

 

L’Autoritat Portuària de València s’ha erigit com a referent europeu en gestió ambiental en l’àmbit portuari. En aquest sentit, disposa de les certificacions mediambientals més exigents com el certificat mediambiental europeu de ports PERS (Port Environmental Review System), l’ISO 14001 i el Certificat Europeu de Gestió i Auditoria Mediambiental EMAS III (Eco-Management and Audit Scheme), la certificació més prestigiosa en l’àmbit europeu. A més, l’APV també disposa de la certificació ISO 50001 de Gestió Energètica.

 

L’APV s’ha marcat com a repte aconseguir l’autosuficiència energètica. Per a això, està realitzant inversions en energies de l’hidrogen, fotovoltaiques i eòliques.