- En el marc de les activitats programades amb motiu de la setmana del medi ambient, l’Autoritat Portuària de València s’ha sumat a la iniciativa de neteja marina coordinada a nivell nacional per la Xarxa de Vigilants Marins i el projecte Libera de SEO/BirdLife i Ecoembes
- Un total de 60 voluntaris de Oceanide Club de Buceo han participat en la neteja de la Platja del Cabanyal, els seus fons marins i l’espigó nord del Port de València
- En total, s’han retirat 60 Kg de residus de l’entorn marí i costaner
València, 4 de juny de 2024.- Valenciaport celebra la setmana del medi ambient amb una agenda repleta d’activitats: exposició sobre la descarbonització en l’Edifici del Rellotge amb tallers mediambientals diaris per a escolars (fins al 9 de juny), Jornada ‘Accions vinculades a zero emissions en empreses portuàries’ (el 5 de juny) i col·laboració amb una iniciativa centrada en la neteja de les platges i els fons marins a l’entorn del Port.
Així, el passat cap de setmana, Valenciaport va col·laborar amb una iniciativa nacional -desenvolupada per la Xarxa de Vigilants Marins i el projecte Libera de SEO/BirdLife i Ecoembes- patrocinant la neteja del fons marí de la platja del Cabanyal. Esta activitat s’ha desenvolupat de manera simultània en molts punts de la costa espanyola, i, en el cas de València, un total de 60 voluntaris de Oceanide Club de Buceo han sigut els encarregats de dur-la a terme netejant la Platja del Cabanyal, els seus fons marins i les aigües de l’espigó nord del Port de València.
Durant la jornada, 60 voluntaris, entre bussejadors certificats i personal en terra, han treballat junts per a retirar 60 Kg de residus de l’entorn marí i costaner. Majoritàriament, els residus retirats a la platja han sigut llandes, brics, i tot tipus de plàstics a més de les burilles, tovalloletes i botelles de vidre.
En el fons de la mar, els bussos han extret sobretot xarxes i aparells de pesca, encara que també han trobat residus de moqueta, plàstics, botelles i llandes depositades en el fons marí.
En esta iniciativa, Oceanide Club de Buceo ha comptat amb el suport dels 60 voluntaris i d’empreses i institucions: SAV – Agricultors de la Vega de València, l’Autoritat Portuària de València, la Xarxa de Vigilants Marins, Politsub, Charter València, Federació d’Activitats Subaquàtiques de la Comunitat Valenciana, FOVASA i Dr. Tree.
Sobre Oceanide Club de BuceoOceanide Club de Buceo és una associació esportiva sense ànim de lucre dedicada a la pràctica de busseig promovent activitats de busseig responsables i a la conservació i monitoratge marí. Des de la seua creació, ha participat activament en diverses iniciatives per a protegir i preservar els entorns marins, involucrant a la comunitat en la protecció dels oceans.