Ambdós institucions, en col·laboració amb Visit València, han organitzat dues sessions per a formar a tècnics municipals i agents turístics en el turisme de creuers

En FITUR s’ha posat en valor esta iniciativa que ja ha rebut propostes de diversos municipis de la província

A la primavera es realitzarà una tercera edició d’aquest projecte que atraurà creueristes a localitats de l’interior

València, 20 de gener de 2023.- El turisme de creuers que fa escala en el Port de València és una oportunitat per a diversificar a través d’experiències i excursions úniques els municipis d’interior de la província de València. L’Autoritat Portuària de València (APV), la Diputació de València i Visit València estan col·laborant per acostar a estas localitats les possibilitats que ofereix la indústria crucerística per a dinamitzar la seua activitat. Una acció que la Diputació de València i Valenciaport han posat en valor en la Fira Internacional de Turisme FITUR que s’està celebrant estos dies a Madrid.

El director del Servei de Turisme de la Diputació de València, Xavi Pascual, ha explicat que “aquest tipus d’accions són fonamentals per a configurar una oferta turística que puga arribar a la indústria de creuers, proporcionant als agents i tècnics les eines necessàries per a aconseguir aquest objectiu”. Per a Xavi Pascual, “l’estratègia traçada entre Diputació, APV i Visit València, pretén incrementar l’oferta turística que tenen els creuers que fan escala a la ciutat de València i, amb això, derivar flux de visitants a altres zones i enclavaments de la província”.

Per això ja estan treballant en una tercera sessió d’este fòrum formatiu per a primavera en el qual participaran nous actors per a ampliar l’accés de nous municipis i empreses a l’oferta turística per als creueristes que realitzen escala en el Port de València. En aquestes dues sessions ja han participat 50 persones entre les quals es trobaven tècnics municipals i agents de localitats com Gandia, Riba-Roja, Manises, Calles o Bunyol, entre altres.

El resultat d’aquestes dues sessions està començant a donar els seus fruits tant per part de les empreses turístiques com dels municipis i mancomunitats. De fet, en alguns casos ja s’han configurat experiències i excursions noves, que estan sent assessorats per la Diputació i Valenciaport, perquè es puguen incorporar a l’oferta del sector de creuers.
L’objectiu amb esta acció és ampliar l’oferta turística que ofereix el destí València per al creuerista amb experiències sostenibles en municipis de la província, més enllà de la ciutat de València, i per a treballar per desestacionalizar el turisme de creuers que realitza escala en el Port de València.

El Port de València s’ha consolidat com a destí de navilieres especialitzades, tant en públic familiar que arriba en grans creuers, com aquelles dirigides a un visitant premium que atraca en els seus molls en xicotetes embarcacions de luxe. Per això, s’està ampliant l’oferta d’excursions, afegint alternatives per als amants de l’aire lliure, l’esport i el senderisme a l’àmplia gamma de visites a la ciutat. Experiències úniques, sostenibles, segures allunyades dels llocs massificats i dissenyades perquè els creueristes les visquen intensament i queden en la seua memòria perquè tornen a visitar una destinació turística que està de moda a nivell mundial.