L’Autoritat Portuària de València (APV) i la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) signen un conveni de col·laboració per a reforçar la seguretat en la mar

Valenciaport cedeix una zona de 257 m² de domini públic portuari per a l’amarrament de l’embarcació de salvament Salvamar Pollux. També s’instal·laran mòduls per a oficines i un magatzem per a taller o manteniment

Aurelio Martínez, president de l’APV: “La funció de Valenciaport és secundar un dels serveis clau que podem tindre en tots els ports: la seguretat”

José Luis García Lena, director de SASEMAR: “Disposem d’un dispositiu molt fort a la Comunitat Valenciana. Quatre embarcacions de rescat, un remolcador, un helicòpter, un avió i una base estratègica de lluita contra la contaminació”

Un miler de persones ha atés Salvament Marítim a la Comunitat Valenciana en el que portem d’any, especialment des del seu centre d’operacions de València situat en el Port de València. Rescats de vides humanes de vaixells d’esbarjo, vaixells mercants, pesquers o embarcacions vinculades a la immigració. Una labor de molts anys fonamental i essencial per a la gent de la mar.

Per a reforçar aquesta col·laboració, l’Autoritat Portuària de València (APV) i la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) han signat aquest conveni de la mà del director de SASEMAR, José Luís García Lena i el president de l’APV, Aurelio Martínez. En concret, a través d’este conveni Valenciaport autoritza a SASEMAR ocupar una zona de 257 metres quadrats de domini públic portuari situats en la zona de la dàrsena de serveis nàutics del port de València, amb destinació l’amarrament de l’embarcació de salvament SALVAMAR POLLUX i per a la instal·lació de mòduls per a oficines i magatzem per a taller o manteniment.

El president de l’APV ha assenyalat que “la funció de Valenciaport és secundar un dels serveis clau que podem tindre en tots els ports: la seguretat. En este cas, Salvament Marítim aporta un plus per a tot tipus d’embarcacions i problemes que puguen sorgir. SASEMAR és un garant de la seguretat, una funció que porta complint des de fa molts anys. Tenim una relació estreta des de fa molt temps i amb este conveni habilitarem un emplaçament perquè puguen continuar complint les seues funcions i garantir-los tot el que necessiten per a això”.

Per la seua part, José Luis García Lena, director de salvament marítim a Espanya ha destacat que “estes instal·lacions serveixen de suport a la nostra embarcació de rescat, una Salvamar, que és el nucli de la nostra flota quant a rescat de vides humanes en la mar. Comptem amb 55 d’estes unitats distribuïdes per tot el territori nacional, quatre a la Comunitat Valenciana, una situada ací a València, la resta estan a Borriana, Xàbia i Alacant.”

“La nostra vinculació amb la Comunitat Valenciana -ha continuat García Lena- és històrica i comptem amb molts mitjans. Disposem d’un dispositiu molt fort a la Comunitat Valenciana perquè a part d’estes 4 unitats tenim també un remolcador que serveix per a intervindre en emergències com a remolcs i un altre tipus d’emergències diferents de les salvamares, que es dediquen més al rescat de la vida humana en la mar, també comptem amb un helicòpter, un avió i una base estratègica de lluita contra la contaminació situada a Castelló.”

“Fruit d’este desplegament, enguany hem atés unes 1.000 persones, i l’any passat en total vam atendre més de 1.500 considerant els centres de salvament situats a València i Castelló. El centre de salvament de València és, amb diferència, el que atén més emergències per les seues característiques. La major part d’elles es tracta d’embarcacions d’esbarjo, però també atenem un altre tipus de vaixells com a mercants, pesquers i fins i tot alguna embarcació vinculada a la immigració”, ha assenyalat el director de SASEMAR.