Del 27 al 29 d’abril se celebrarà el Ship Energy Summit 2022 on s’abordaran temes com l’ús de Gas Natural Liquat (GNL), l’electrificació dels ports, la tecnologia eòlica o el desenvolupament de combustibles alternatius com l’hidrogen o l’amoníac

L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària de València (APV), reunirà més de trenta experts de l’àmbit energètic i portuari

València, 20 d’abril de 2022.- El Port de València es convertirà en els pròxims dies en el centre d’idees de la transició energètica i la descarbonització del transport marítim internacional amb la celebració de la Ship Energy Summit 2022. Una cita que reunirà a més de 30 experts de l’àmbit energètic i portuari per a abordar les novetats i el desenvolupament de propostes innovadores en l’àmbit de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

En el encontre s’explicaran les opcions en matèria de combustibles i tecnologies que permetran al transport marítim aconseguir els objectius de reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle de l’Organització Marítima Internacional, organisme de Nacions Unides, per a 2030 i 2050. L’esdeveniment posarà un enfocament particular en els desenvolupaments innovadors que s’estan duent a terme en l’arc mediterrani.

La jornada examinarà els avanços en matèria energètica i d’innovació dels projectes per al transport marítim des dels seus inicis a la fase comercialització. S’abordaran l’ús de combustibles alternatius com l’hidrogen, l’amoníac, els biocombustibles o el metanol; el panorama normatiu cap a la descarbonització del sector, drets d’emissions i la col·laboració empresarial i intersectorial per a l’acceleració de projectes; l’electrificació en l’entorn portuari i el subministrament d’energia en terra per als vaixells atracats; i el desenvolupament de la innovació en àrees com la motorització de vaixells, sistemes d’emmagatzematge d’energia o tecnologia eòlica.

A més, la Ship Energy Summit comptarà amb una visita guiada al Port de València per a conéixer les seues iniciatives ecològiques i també oferirà als delegats l’oportunitat d’assistir a cursos de formació sobre el proveïment de Gas Natural Liquat (GNL) i les implicacions dels factors ambientals socials i de govern corporatiu (ASG) per a les companyies navilieres i la comunitat marítima en general.

El Ship Energy Summit serà inaugurada pel director general de l’Autoritat Portuària de València (APV), Francesc Sánchez, que explicarà els avanços del recinte valencià en el seu objectiu de Valenciaport 2030, zero emissions. La nova subestació elèctrica, els projectes d’hidrogen verd, les infraestructures sostenibles, l’aposta pel ferrocarril o els projectes d’instal·lacions fotovoltaica i solar seran alguns dels temes que explicarà el responsable de l’APV.