L’exposició registra una afluència mitjana de 1000 visites a la setmana.

La mostra, situada en l’edifici del Rellotge del Port de València, està oberta al públic fins al 3 de març en horari de 10.30 a 17 hores tots els dies de la setmana.

València, 11 de febrer de 2019.- Després de poc més d’un mes des que s’obrira al públic, l’exposició “Ortifus, al Mar-íntim” ha superat ja les 7.000 visites, tot un èxit que reflecteix els caps de setmana, en els quals la mostra acull una mitjana de prop de 1.000 visitants/setmana. Entre ells, destaquen els nombrosos grups de turistes, estudiants i altres col·lectius que de manera comptant acudeixen a veure les vinyetes del dibuixant i humorista valencià, Antonio Ortiz Fuster, Ortifus, reunides fins al 3 de març en l’edifici del Rellotge del port de València.

Li exposició està oberta al públic de dilluns a diumenge en horari de 10.30 a 17 hores. Comisariada per la historiadora Ester Medán, la mostra reuneix més de 300 il·lustracions de l’artista valencià que mostren el seu peculiar reflex de situacions transcorregudes en els barris marítims, el seu compromís social i mig ambiental i la seua defensa de la cultura valenciana. En concret es tracta de vinyetes publicades en mitjans com Levante-EMV, La Vanguardia i La Cartelera Turia, suports promocionals i les campanyes de diversa temàtica de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, de l’Ajuntament de València o del Museu de l’Artista Faller, entre altres.

L’exposició s’inicia amb la particular visió del vinyetista valencià sobre els barris marítims. El mar, les platges, tradicions com la Setmana Santa Marinera i, especialment, el Port de València engloben aquest primer apartat de l’exposició on els visitants podran endinsar-se en la visió de les principals notícies que es generen al voltant dels poblats marítims en els mitjans de comunicació. En concret, la mostra recull il·lustracions sobre la qualitat de les platges, els acords comercials internacionals, les millores en les infraestructures portuàries o els esdeveniments esportius celebrats en les aigües valencianes.

En una segona part, l’exposició recull el compromís de Ortifus amb la societat i el medi ambient. Així, a través de les vinyetes, el públic pot descobrir la visió de l’humorista gràfic sobre problemes com la desigualtat de gènere, les injustícies socials i els problemes de sostenibilitat ambiental.

La mostra finalitza amb la visió de Ortifus sobre els trets d’identitat valencians. La cultura, la llengua, les tradicions o la gastronomia són alguns dels detalls que recullen els dibuixos d’aquest humorista en el qual s’homenatgen icones com la paella, la Festa de la Tomatina, les bandes de música i, per descomptat, aquells declarats Patrimoni de la Humanitat com el Tribunal de les Aigües, la Muixeranga d’Algemesí i les Falles.

A més, la mostra reflecteix també la vinculació de Ortifus amb el món faller. Una relació que es reflecteix a través de les seues vinyetes, textos i ninots que l’il·lustrador ha dissenyat al llarg de la seua trajectòria per a diferents falles. En concret, en la mostra poden veure’s els esbossos de la falla que en 1988 va plantar en la Plaça de l’Ajuntament sota el lema “Ho tenim tot baix, però…” així com els quatre monuments que ha dissenyat per a comissions de la secció especial que li han permés aconseguir importants guardons en la categoria d’Enginy i Gracia.