• Mar Chao ha advocat en la seua promesa com a nova presidenta de l’Autoritat Portuària de València (APV) per la “col·laboració de tots” per a guanyar agilitat i fer front a “els molts i importants reptes als quals s’enfronta Valenciaport”
  • María José Catalá, alcaldessa de València, ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda, i Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana ha tancat l’acte. Per la seua part, Álvaro Rodriguez Dapena, president de Ports de l’Estat, ha destacat la trajectòria professional de la presidenta
  • A l’acte han assistit més de 200 persones i ha comptat amb la presència de Darío Moreno, alcalde de Sagunt; José Manuel Prieto, alcalde de Gandia; i Pilar Bernabé, delegada del Govern en la Comunitat Valenciana

València, 23 d’octubre de 2023.- Mar Chao ha pres possessió com a presidenta de l’Autoritat Portuària de València (APV) i en la seua promesa del càrrec ha advocat per “la col·laboració, l’esforç i el compromís de tots per a abordar amb èxit els molts i importants reptes que tenim davant.” Segons ha destacat la presidenta, “vostés es mereixen el nostre màxim esforç i excel·lència en la nostra gestió. I aconseguirem l’èxit sol si tots nosaltres remem en el mateix sentit”.

Amb la premissa “treballar pic i pala”, Chao ha insistit que “Valenciaport no pot detindre’s i ha de tindre altura de mires”. La presidenta de l’APV ha recordat “la complexitat els reptes: fer realitat la Terminal Nord, millorar la connectivitat marítima i terrestre, augmentar la quota de transport ferroviari apostant per la multimodalitat, aconseguir el nostre objectiu zero emissions, continuar apostant per la innovació, a més de molts altres que sorgiran en el futur, fruit d’escoltar amb atenció a tots els actors implicats en qualsevol nova iniciativa de negoci”.

La presidenta de l’APV ha afirmat “que no hi ha lloc per a la fallada ni per a la passivitat. Fora de la tanca, el món va molt ràpid, és molt difícil seguir-lo, no tenim segons que perdre”. Chao ha conclòs afirmant que, “des de l’Autoritat Portuària de València, treballarem sense descans per a generar prosperitat a la nostra benvolguda Comunitat Valenciana i a Espanya, incrementant la competitivitat dels nostres clients mitjançant la prestació eficaç i sostenible de serveis logístics i de transport, tot això sense oblidar-nos de l’entorn, aspecte este que és de capital rellevància. Som un espai econòmic i logístic, però també som València, som Sagunt i som Gandia”. Per a finalitzar ha dit unes paraules que resumeixen la seua idea de “remar tots junts” i que són símbol d’unió de tots els valencians: “Valencians, en peu alcem-se”.

Petició unànime: Terminal Nord

María José Catalá, alcaldessa de València, ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda, Álvaro Rodriguez Dapena també ha dedicat unes paraules a la nova presidenta mentre que Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, ha tancat l’acte.

En l’obertura Catalá ha destacat que “els desafiaments de Valenciaport han de romandre aliens al debat polític. El port és tractor d’indústries i tractor d’empreses i no se li poden posar bastons a la roda”. “Hem de concloure la Terminal Nord, el Port no pot parar, és el nostre objectiu, al costat de l’ús d’energies netes i la descarbonització.” L’alcaldessa del Cap i Casal ha afirmat a més que “necessitem una ciutat que s’òbriga al Port perquè València no és ciutat sense el seu Port, i el Port no és Port sense la seua ciutat. “Ha arribat – ha ressaltat- el moment de l’enteniment”.

A este enteniment, també ha fet referència Rodriguez Dapena, president de Ports d’Estat, qui ha insistit en la idea del Port com a agent unificador. “Ara toca Terminal Nord, junts ho aconseguirem”. “Generem molta prosperitat en el nostre entorn, hem d’obrir el port a la ciutat, que el ciutadà senta el port com a seu, com a motor del seu benestar”.

Per la seua part, el president de la Generalitat ha incidit en la necessitat de treballar units “la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València van del braç amb Valenciaport. I treballarem pic i pala pel Port”. Mazón ha afirmat que “farem costat al Port en este moment de cruïlla i que la Terminal Nord és el primer assumpte per a tractar ja que és un assumpte nacional, un assumpte d’Estat i un assumpte d’Europa i per això cal posar-se ja”. El repte -ha afirmat- “convertir la nova Terminal Nord en un assumpte d’Estat allunyada de militarismes i de disputes entre partits polítics. Necessitem una data en un Consell de ministres”.

Per al president, “el Port és origen i destinació” del benestar i la prosperitat de València, de la Comunitat i d’Espanya. “La Comunitat ja ha demostrat massa vegades que qualsevol inversió estratègica ací és capaç de superar les millors previsions”. Al que ha afegit que “hem d’abordar tots els reptes de Valenciaport alhora, no tenim més opció, ens posem tots pic i pala”. A l’acte han assistit més de 200 persones i ha comptat amb la presència de Darío Moreno, alcalde de Sagunt; José Manuel Prieto, alcalde de Gandia; i Pilar Bernabé, delegada del Govern en la Comunitat Valenciana els qui han acompanyat a la presidenta de l’Autoritat Portuària de València en la presa de possessió del seu càrrec.