La relació port-ciutat dispara les audiències de Valenciaport en les xarxes socials

En l’últim any Valenciaport multiplica per 6 els seguidors en la seua pàgina de Facebook, un 75% els de LinkedIn, un 64% els d’Instagram i un 37% els de Twitter

L’Autoritat Portuària de València converteix les xarxes socials en instrument de servei públic per a reforçar la relació del port amb la ciutadania i el sentiment de pertinença a la Comunitat Portuària

Les informacions de caràcter social i ambiental, i les campanyes #AlPieDelCañon o Imatges històriques de Valenciaporthan propiciat que alguns tuits i pàgines de Facebook hagen aconseguit individualment entre 12.000 i 50.000 lectures

València, 23 de setembre de 2020.-  Valenciaport ha convertit en els últims anys l’ús de les xarxes socials en instrument bàsic per a reforçar el sentiment de pertinença a la Comunitat Portuària i en un pont essencial per al millor coneixement entre la Comunitat del port i el conjunt de la ciutadania de València, Sagunt i Gandia. Les xifres demostren que el port interessa cada vegada més a la ciutadania; i viceversa. Iniciatives recents com la dels vídeos recollits durant el pitjor moment de la crisi del COVID 19, #AlPieDelCañón; informacions sobre l’estat dels ports i carreteres durant les últimes tempestes, els rècords de trànsits, la preocupació per l’estibador accidentat aquest mes i la campanya de l’últim estiu sobre imatges històriques del Port de València han marcat referències de la importància que tenen les xarxes com a servei públic.

L’agraïment al treball de la comunitat portuària, temes de medi ambient i sostenibilitat, programació cultural, activitat econòmica o serveis portuaris són els eixos sobre els que treballa Valenciaport el seu contingut en xarxes socials, que són un instrument fonamental en la relació del seu dia a dia amb la comunitat portuària i la societat. Els continguts audiovisuals en xarxa s’han convertit en els últims anys en peces fonamentals per a comunicar-se amb els seus usuaris, d’aquí ve que Valenciaport estiga realitzant una aposta clara per acostar la realitat del port a través de vídeos i imatges de qualitat en els seus diferents canals.

Valenciaport compta amb perfils públics oficials en les xarxes socials de Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn o Youtube. A través d’estos perfils es comparteixen fotografies, vídeos, infografies activitats d’interés, curiositats i, per descomptat, anuncis i informació sobre el dia a dia de l’entitat, i posen de nou de manifest el compromís del Port amb la transparència i la digitalització.

Prova d’això, és que en l’últim any, Valenciaport ha multiplicat per sis els seus seguidors en Facebook i ha incrementat un 75% els usuaris de LinkedIn, un 64% els d’Instagram i un 37% en Twitter, convertint estas xarxas en un nexe essencial en la relació amb la comunitat portuària i la ciutat, jugant un paper essencial en la comunicació i transparència de Valenciaport, i com a complement a la labor informativa que realitzen els mitjans de comunicació que segueixen l’activitat de l’APV.

Humanització i proximitat a la comunitat

Durant els moments més crítics de la crisi del COVID-19 les xarxes socials han servit per a canalitzar tota la informació de Valenciaport marcada per la situació d’emergència sanitària. Des del dia a dia de l’activitat portuària i informació per als grups d’interés que operen en Valenciaport. També s’ha posat en valor la seua relació amb la comunitat portuària amb la campanya #AlPieDelCañon, una acció solidària amb la qual a través de xicotets vídeos es busca promoure el reconeixement tant als professionals sanitaris com del sector logístic que, des de l’ombra, aconsegueixen que una activitat tan essencial per a la població no es pare. Campanya que ha rebut més de 100 vídeos en 14 idiomes i que ha comptat amb més de 100.000 visualitzacions dels vídeos i un abast de més de 500.000 persones en les diferents xarxes socials en les quals ha estat present (Twitter, Instagram, Facebook, LinkedIn i Youtube).

En esta línia, destaca també la interrelació amb la comunitat portuària amb informació d’agraïment i suport a la pròpia comunitat, i la seua important labor durant la pandèmia del coronavirus per al funcionament de la cadena logística i el subministrament de mercaderies, o el seu dia a dia per a ser la porta d’entrada i eixida dels productes de la Comunitat Valenciana i Espanya a tots els racons del món. Així, per exemple, l’agraïment a la labor de la estiba va durant la Covid-19 ha tingut més de 11.000 impressions en Twitter i 50.000 persones aconseguides en Facebook.

També tenen gran interés les informacions relacionades amb la història i evolució de les instal·lacions portuàries. Així, Valenciaport va posar en marxa una campanya amb fotos històriques dels ports de València, Sagunt i Gandia que mostraven l’activitat diària, esdeveniments i les infraestructures. Imatges que han tingut un destacat impacte amb 35.000 impressions en Twitter i 3.000 visualitzacions en Facebook i Instagram.
Així mateix, a través dels canals digitals es comunica puntualment sobre informació de servei públic per als agents portuaris i la ciutadania, com el tancament o obertura dels ports davant fenòmens meteorològics adversos, o esdeveniments organitzats per Valenciaport informacions que tenen un gran recorregut i interés com els actes pel Dia Mundial del Medi Ambient amb més de 12.000 impressions.