• L’Autoritat Portuària de València (APV) porta fins a la Fira Internacional de les Solucions Mediambientals (Ecofira 2023) la bateria d’accions que està implementant per a descarbonitzar la seua activitat
  • Del 14 al 16 de novembre es pot visitar l’estand de Valenciaport que se situa en el número C52 del pavelló 2 nivell 3 on també participen altres empreses i entitats de la comunitat portuària a través dels panells informatius on els ODS són els principals protagonistes
  • Raúl Cascajo, responsable de Polítiques Mediambientals de l’APV, ha participat en la Jornada “Sostenibilitat ambiental: més enllà de la recollida, el transport i el tractament de residus” organitzada per REDIT. En ella ha desgranat els diferents projectes innovadors en matèria de descarbonització que està desenvolupant Valenciaport

València, 14 de novembre de 2023.- La gestió sostenible de Valenciaport i la seua estratègia mediambiental s’exposa un any més en la Fira Internacional de la Solucions Mediambientals (Ecofira). Els projectes en marxa i objectius de l’estratègia ‘Valenciaport 2030: Zero Emissions’ es poden conéixer del 14 al 16 de novembre en Fira València.

L’estand de Valenciaport s’ha dissenyat amb panells on es desgranen les diferents accions que s’estan implementant per a contribuir a la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Unes iniciatives alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establits per les Nacions Unides.

Iniciatives que fomenten l’economia circular, la gestió sostenible dels recursos naturals, la reducció de les emissions contaminants, l’impuls a l’economia circular, la gestió sostenible dels recursos naturals i la reducció de les emissions contaminants són algunes de les accions que desenvolupa Valenciaport per a complir amb la seua estratègia i aconseguir l’objectiu de convertir-se en un port 100% verd l’any 2030.

A més, en este espai també s’exposen les accions que està duent a terme la Fundació Valenciaport, i algunes empreses i institucions que treballen en l’àmbit portuari com a Amarradors València, APM Terminals, Baleària, Docks Logistic, Galp, InterSagunto Terminals, MSC Terminal València, Noatum Terminal, Seroil Reciclamás, Servmar, Tepsa, Rubis, Transmed, València Terminal Europa i Vareser.

Descarbonitzant la logística des de 2008

En el marc de la Fira Internacional de les Solucions Mediambientals, l’Autoritat Portuària de València ha participat en la Jornada “Sostenibilitat ambiental: més enllà de la recollida, el transport i el tractament de residus”. Per a això, Raúl Cascajo, responsable de Polítiques Mediambientals de Valenciaport, ha intervingut en la primera taula redona de la jornada: “Descarbonització com l’aconseguim?”.

“L’estratègia de Ports de l’Estat de Descarbonització anunciada enguany ve a reforçar i corroborar la nostra línia de treball de les quasi dues últimes dècades. De fet, portem calculant la nostra petjada de carboni des de 2008 i amb eixa informació hem anat implementant accions i desenvolupant una estratègia que ens ha ajudat a reduir emissions significativament malgrat l’increment de l’activitat”. “Exemples d’això són l’electrificació dels molls, la generació d’energia renovable o l’ús de combustibles alternatius als fòssils que ja són una realitat en Valenciaport”.

Així mateix, Cascajo ha detallat la participació de Valenciaport en l’Aliança Net-Zero Mar, plataforma col·laborativa per fomentar la descarbonització del sector marítim-portuari a Espanya a través de la unió d’esforços per a reduir les emissions. Federico Torres, cap de Seguretat i Medi Ambient de l’Autoritat Portuària de València (APV) és a més vicepresident d’aquesta associació que reuneix a prop de 40 entitats i empreses que busquen solucions reals de descarbonització del transport marítim i les infraestructures portuàries. Estes jornades impulsades per REDIT (Xarxa d’Instituts Tecnològics Comunitat Valenciana) tenen per objectiu donar a conéixer les tecnologies i oportunitats en el camí cap a la sostenibilitat ambiental. En elles, destacats experts analitzaran la situació i problemàtica actual, així com els programes de finançament i les tecnologies que existeixen per a fer possible este canvi.