L’APV posa en valor les seues instal·lacions portuàries i l’àmplia oferta turística de la ciutat davant els més de 11.000 professionals del sector creuerístic de tot el món que assisteixen a l’esdeveniment.

València, 11 d’abril de 2019.- L’Autoritat Portuària de València està desplegant una intensa labor comercial en la fira Seatrade Cruise Global, el principal certamen de creuers del món que se celebra a la ciutat de Miami. La presència de l’APV en este esdeveniment de caràcter internacional té per objectiu posar en valor les instal·lacions portuàries i l’oferta turística de València davant els més de 11.000 professionals del sector del turisme de creuers de tot el món presents en la trobada. Mar Chao, directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’APV; i Francesca Antonelli, directora de màrqueting, estan mantenint una àmplia agenda de trobades i reunions amb directius de navilieres de tot el món, en l’estand que comparteixen al costat de Turisme València.

 

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Durant la trobada, l’Autoritat Portuària de València ha posat en valor les seues principals fortaleses, un creixement constant en trànsit de creuers i una oferta turística atractiva i variada. En concret, les previsions de tancament de l’any 2019 situen als 435.000 passatgers i 199 escales, la qual cosa revela un creixement sostenible i constant del trànsit de creuers. Actualment, el port de València treballa amb fins a 30 companyies diferents i compta amb el suport de MSC Cruceros, que ha apostat per les instal·lacions portuàries valencianes per a establir en elles l’espai base per a alguns dels seus vaixells almirall, com són el MSC Divina i el MSC Meraviglia. De la mateixa forma, Costa Cruceros preveu oferir el port de València com a port d’embarque i desembarque per als seus passatgers. Aquesta decisió influirà en el número total de trànsit de creuers i visitant al tancament de l’exercici.

Innovació en l’oferta turística

La diversitat i qualitat de l’oferta de València, les visites per la Ciutat de les Arts i les Ciències, el barri antic de la ciutat i la possibilitat de realitzar activitats alternatives enfocades al patrimoni artístic i cultural de la ciutat han suposat en els últims anys, la consolidació del port de València com a destinació de navilieres especialitzades, tant en públic familiar -les conegudes com contemporary-, com en aquelles dirigides a un públic premium (luxury) o fins i tot d’expedició. Els visitants de la capital valenciana poden gaudir del clima mediterrani, alhora que divertir-se amb les “experiències” que presenta la ciutat, com cuinar paelles, pintar ceràmiques o elaborar orxata.

Des de 2017, els operadors incorporen nous recorreguts a les tradicionals rutes pels punts neuràlgics de la capital valenciana. Entre els nous itineraris destaquen: la Ruta de l’Art Religiós, que inclou una parada en la Catedral amb l’obligada visita al Sant Calze i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás, denominada la capella Sixtina espanyola; la Ruta de la Seda que permet conéixer el llegat històric d’esta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, a l’acabat de restaurar Museu de la Seda i al barri de Velluters en el qual es fabricaven els teixits encara hui utilitzat en festes populars com les Falles. Amb motiu de la declaració de les Falles Patrimoni de la Humanitat en 2017, s’ofereix una excursió, amb la finalitat que el visitant s’endinse i conega en profunditat el sentir de les festes josefines.