L’esdeveniment, que s’ha celebrat este cap de setmana, ha rebut la visita de veïns i turistes que han gaudit d’esta Mostra organitzada per la Confraria de Pescadors de Gandia

L’Autoritat Portuària de València i la Fundació Valenciaport han participat amb un expositor on s’ha explicat la importància del reciclatge i el foment del turisme pesquer

València, 20 de setembre de 2021.- Centenars de persones han visitat este cap de setmana la Mostra de Pesca Artesanal, Turisme i Territori de la Mediterrània de Gandia que s’ha celebrat a l’esplanada de la Llotja del Peix que ha servit per a posar en valor les activitats de la mar i la labor d’un sector com el pesquer amb gran tradició en el municipi. Este esdeveniment, organitzat per la Confraria de Pescadors de Gandia, ha comptat amb la participació de nombroses institucions com l’Autoritat Portuària de València (APV) i la Fundació Valenciaport.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Tallers, concerts, degustacions gastronòmiques, teatre, visites guiades, han sigut algunes de les activitats que han pogut gaudir els visitants d’esta Mostra que ha servit per a conscienciar sobre l’economia blava, la labor del sector pesquer o el reciclatge en la mar en un ambient lúdic festiu. Activitats relacionades amb el món de la mar que aporta gran riquesa al Grau de Gandia i forma part de la seua idiosincràsia. Esta segona edició ha consolidat este esdeveniment que ha comptat amb la participació de Valenciaport amb un expositor informatiu sobre les iniciatives que s’estan fent per a fomentar este sector estratègic i destacar la importància del port per als seus veïns.

En concret, els visitants han pogut conéixer el projecte RepescaPlas que compleix el seu quart any retirant plàstic i altres deixalles de la mar, estudiant com afecten l’ecosistema marítim i valorant-los per a transformar-los en nous recursos que servisquen a la societat. Una iniciativa en la qual participen activament la Fundació Valenciaport i la Confraria de Pescadors de Gandia juntament amb l’Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS), l’Associació Abocats Zero, la Universitat de Vigo, l’Autoritat Portuària de Marín i la Confraria de Pescadors de la Restinga. En 2020 es van retirar 4.218 quilos de fems marins recuperats per les confraries dels ports de Gandia, Marín i Vigo a Galícia, i la Restinga a l’illa de El Hierro.

També s’ha presentat la iniciativa Turismed per a fomentar el turisme pesquer, una resposta eficaç i replicable per a afrontar les amenaces cap al sector i posar en valor una indústria molt arrelada en moltes zones de costa i promoure la sostenibilitat del patrimoni marítim i pesquer i sensibilitzar sobre la importància de la cultura marina. Aquesta iniciativa, continuació de Tourismed, pretén capitalitzar el model de negoci de turisme pesquer sostenible desenvolupat en la primera etapa per a aplicar-ho en altres territoris, així com millorar el suport institucional a aquesta activitat en totes les regions participants.