ExxonMobil tria al port de València per a distribuir els seus productes a Europa, Àfrica, Àsia, Mitjà Orient i l’Índia

La connectivitat internacional del port de València demostra una vegada més que és determinant per a atraure noves inversions.

València, 7 de maig de 2019.- La connectivitat internacional que ofereix el port de València ha sigut determinant perquè la multinacional petroliera ExxonMobil seleccionara València i la seua terminal de TEPSA, com a centre hub d’emmagatzematge i distribució de productes d’alta gamma per als mercats d’Europa, Àfrica, Àsia, Mitjà Orient i l’Índia. Així ho han confirmat hui a València la directora general de TEPSA, Nuria Blasco, i el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, durant una visita a les instal·lacions que aquesta empresa té en el moll de la Xità de la dàrsena valenciana.

ExxonMobil és una de les principals multinacionals del sector petrolífer que desenvolupa i aplica tecnologies d’última generació per a ajudar a satisfer de manera segura i responsable les creixents necessitats mundials d’energia i productes químics d’alta qualitat, sent un d’ells els olis lubrificants.

Durant la visita Nuria Blasco ha manifestat que “esta decisió de la inversió d’ExxonMobil és una notícia de rellevància internacional per a TEPSA i per al port de València. Es tracta de la primera vegada que una empresa com ExxonMobil decideix seleccionar un port del Mediterrani com a centre de distribució per a un gran segment del seu mercat internacional i ho ha fet, en bona mesura perquè és un port de grans dimensions, amb bons serveis, bons calats i terminals i sense congestions a l’hora dels atraques. De fet, hem demanat i ja tenim l’autorització per part de l’APV per a una nova línia d’atraque en la nostra terminal per a poder atendre dos bucs de forma simultània”.

Per part seua, Aurelio Martínez, ha assenyalat que “portem treballant molt temps per a l’atracció de noves inversions i la decisió d’ExxonMobil demostra que la connectivitat internacional del port de València és un element decisiu per a atraure inversions que generen riquesa en el port i a la ciutat. Esta inversió suposarà major trànsit, més activitat i més ocupació en el port de València”.

Igualment, el director de la terminal de TEPSA a València, Javier Ares, ha expressat que “per a nosaltres és molt satisfactori haver aconseguit que ExxonMobil optara per València. Hem competit amb molts ports que aspiraven a esta inversió i treballarem per a ser una empresa i un port exemplars”.

Durant l’última setmana, les instal·lacions de TEPSA en el Moll de la Xità del port de València han operat 3 bucs, en càrrega i descàrrega de productes prevista, això és, olis lubrificants del Grup I i Grup II. La terminal de TEPSA exerceix com hub de distribució de les dues famílies d’olis refinats, amb origen en diverses refineries d’ExxonMobil (Rotterdam i USA, entre altres) i destinacions diverses en exportació a Àfrica, Àsia, Mitjà Orient i l’Índia.

El moviment de producte anual pot representar un trànsit marítim de 80 i 100 bucs a l’any, la qual cosa suposa un increment significatiu que fa necessària l’expansió de les infraestructures marítimes de TEPSA en el port de València. Actualment TEPSA opera amb dos atraques en el Moll de la Xità, un per a gabarres i un altre per a bucs de gran eslora, que seran ampliats amb un segon atraque per a bucs de gran grandària. L’APV va aprovar el mes de desembre passat l’ampliació de concessió per a realitzar obres de construcció d’aquest segon atraque, que està previst que entre en servei a la fi d’enguany.

Sobre TEPSA

Amb més de 55 anys d’experiència, TEPSA és una companyia líder en la recepció, emmagatzematge i reexpedició de granels líquids, participada al 100% pel grup PETROFRANCE. Una empresa profundament involucrada en la millora contínua de les seues instal·lacions, que inverteix en expansió, automatització i millora de la seguretat, salut i medi ambient, desenvolupant tecnologies capaces de resoldre les necessitats dels seus clients i col·laboradors.