Enginyers dels Països Baixos visiten l’ampliació nord del Port de València

L’associació “Probouw” recorre diferents països per a conéixer infraestructura innovadores

València, 5 d’octubre de 2021.- Una delegació de l’Associació de Països Baixos, Probouw, ha visitat l’ampliació nord del Port de València per a conéixer de primera mà esta infraestructura. Probouw està formada per enginyers civils dels països baixos que periòdicament visiten diferents llocs per a comprovar projectes innovadors que s’han realitzat en altres països per a comprovar el seu desenvolupament i estudiar-los per aplicar-los en les obres civils que es realitzen en el seu país.

En concret, una vintena de representants d’esta associació han recorregut les obres d’abric de l’ampliació nord que es van realitzar entre 2008 i 2012 amb un pressupost de 203,6 milions d’euros, dels quals 74 van ser subvencionats per la Unió Europea. La cap de Gestió del Territori de l’Autoritat Portuària de València (APV), Carmen García Vilar ha acompanyat a la delegació en la visita al dic d’abric de la zona nord del Port de València que abriguen una dàrsena d’on se situarà la nova terminal de contenidors.

Probouw va nàixer després d’una declaració en 1993 del Ministeri de Transports de Països Baixos que indicava que la perforació de túnels en este país era tècnicament impossible. Arran d’això, un grup d’enginyers es va posar en marxa per a investigar si era possible el desenvolupament d’estas infraestructures i per això va visitar el Japó. Després d’esta primera visita, el grup d’enginyers es va consolidar per a estudiar i analitzar projectes innovadors en diferents punts del món.