L’anunci del desenvolupament d’estos plans s’ha donat a conéixer avui en la visita que el president de l’APV, Aurelio Martínez, ha realitzat al costat del Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant a les instal·lacions de la dàrsena

Els dos ports podran així planificar, definir i coordinar les seues inversions en infraestructures i dinamitzar l’activitat econòmica de La Safor i el Camp de Morvedre

Este matí l’Autoritat Portuària de València (APV) ha anunciat el desenvolupament de sengles plans estratègics per als ports de Gandia i Sagunt en la visita que han realitzat el president de l’APV, Aurelio Martínez, al costat del Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, a les instal·lacions de la dàrsena per a conéixer de primera mà les inversions que des de Valenciaport s’han realitzat en este enclavament i que han millorat tant les instal·lacions com l’entorn portuari i els processos duts a terme en el Port.

Segons ha informat el president de l’APV “etos plans estratègics permetran enfortir al port de Gandia i de Sagunt i planificar, definir i coordinar les inversions en infraestructures que impulsaran i dinamitzaran l’economia de les comarques del Camp de Morvedre i La Safor”.

Diana Morant, alcaldessa de Gandia, ha indicat que este pla “millorarà els serveis en el conjunt de les comarques centrals de la Comunitat Valenciana”. Per la seua part el conseller Arcadi España ha assenyalat que “des de les administracions estem obligats a donar un impuls a moltes actuacions que estaven molt demandades i que ara hem d’accelerar. Este pla contemplarà les singularitats del Port de Gandia perquè es constituesca com a motor econòmic i un element d’activació de l’activitat econòmica, cultural i turística d’esta zona”.

2,5 milions d’euros en inversions i cap a l’autosuficiència energètica

Durant el recorregut, la primera que realitza el conseller de Política Territorial al port de Gandia, s’ha visitat l’accés Sud, que va comptar amb una inversió de 2,35 milions d’euros i va ser inaugurat el gener de 2020. “Este accés ha permés reduir el trànsit de 100 camions diaris pel centre històric, la qual cosa ha redundat en un descens del soroll que sofrien els veïns de la ciutat”, ha recordat Aurelio Martínez. L’accés sud disposa de 2 rescloses d’entrada i altres 2 de sortida totalment automatitzades. Així mateix, una de les rescloses ha estat dissenyada per a l’accés de vehicles de transport especial de gran longitud. Esta infraestructura ha servit per a dinamitzar l’economia de la zona i ha permés alliberar al barri del Grau de tot este trànsit pesat que patia.

A més, s’han visitat les obres del Moll de Serpis, on l’APV ha realitzat una inversió de 2,1 milions d’euros per a reforçar el sòl de la terminal i poder acollir així grues més modernes i de major potència amb capacitat per a treballar amb càrregues de fins a 40 tones i un abast de 33 metres i això permetrà ampliar les prestacions i l’agilitat del Port. L’obra, adjudicada a Torrescamara, està previst que finalitze en el primer trimestre de 2021. Les dues grues que estaven situades en este moll tenien una capacitat d’1,5 tones, la qual cosa limitava les prestacions del recinte.

Finalment, els tres representants han visitat l’Embull núm. 4, situat en la part superior de l’accés sud, on se situarà la futura estació fotovoltaica de 0,7 MW de potència, ampliable. L’Autoritat Portuària de València va anunciar a l’inici de l’any que preveu convertir a Gandia en el primer port d’Europa a ser autosuficient energèticament.