Abans d’esta visita, el grup va rebre formació en línia per a conéixer els detalls tècnics de la ReachStacker, les expectatives relacionades amb el maneig de la màquina i la planificació del desplegament d’esta

València – 23.02.23. Esta setmana una delegació formada per personal de la Fundació Valenciaport, la terminal MSCTV i representants dels estibadors valencians han visitat les instal·lacions de Hyster-Yale Group en Weeze (Alemanya) per a provar el funcionament de la ReachStacker d’hidrogen que Hyster està desenvolupant en el marc del projecte europeu H2PORTS.

L’objectiu principal d’esta visita és que tant el grup d’estibadors com el personal de la terminal passen el major temps possible amb la màquina per a familiaritzar-se amb el seu funcionament i poder detectar possibles ajustos a realitzar abans que la màquina siga enviada al Port de València per a iniciar el període de proves en operacions reals.

Prèviament a esta visita, el grup va rebre formació en línia el 10 de febrer per a conéixer els detalls tècnics de la ReachStacker, les expectatives relacionades amb el maneig del carretó i la planificació del desplegament d’esta.

Esta ReachStacker propulsada per hidrogen es provarà durant 2 anys després de la seua arribada a la terminal MSCTV en operacions reals. La hidrogenera mòbil, desenvolupada per CNH2 i gestionada per Carburs Metàl·lics, garantirà el subministrament d’aquest combustible en condicions adequades tant per a este pilot com per al tractor de terminal 4×4 que es provarà a València Terminal Europa, del Grup Grimaldi, també propulsat per piles de combustible.

Una ReachStacker és un dispositiu manipulador de contenidors dissenyat per a moure contenidors en distàncies curtes. Això implica un patró de lliurament de potència molt exigent que complirà la pila de combustible d’hidrogen. S’espera que la ReachStacker de Hyster-Yale oferisca un rendiment comparable al d’un carretó convencional en termes de capacitat i velocitats d’elevació i conducció, ajudant a mantindre nivells de productivitat similars. Quan es combina amb l’aplicació i la intensitat de funcionament adequades, Hyster espera que el carretó ReachStacker propulsada per hidrogen proporcione fins a un dia de funcionament abans que siga necessari emplenar el depòsit. Per a major comoditat i flexibilitat, el carretó ReachStacker de Hyster-Yale en desenvolupament està dissenyada per a complir amb la connexió estàndard d’estació d’ompliment d’H2 (norma SAE), la qual cosa permetrà el seu ús a tot el món.

H2PORTS

El projecte europeu “H2PORTS -Implementing Fuel Cells and Hydrogen Technologies in Ports” és una iniciativa coordinada per la Fundació Valenciaport en estreta col·laboració amb l’Autoritat Portuària de València i finançada per Clean Hydrogen DJ., successor del programa Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH DJ.). El principal objectiu és provar i validar tecnologies d’hidrogen en maquinària portuària que permeten disposar de solucions aplicables i reals sense afectar el rendiment i seguretat de les operacions portuàries i produint zero emissions locals.

El projecte H2PORTS comportarà una inversió total de 4 milions d’euros i participen, a més de la Fundació Valenciaport i l’Autoritat Portuària de València, el Centre Nacional de l’Hidrogen, i les empreses privades MSC Terminal València, Grup Grimaldi, Hyster-Yale, Atena Distretto Alta Tecnologia Energia Ambient, Ballard Power Systems Europa i Enagás.

Gràcies a esta iniciativa el Port de València serà el primer port d’Europa a incorporar les tecnologies d’hidrogen per a reduir l’impacte ambiental de les seues operacions.

Sobre Clean Hydrogen Partenariat

El programa Clean Hydrogen Partenariat, successor de la Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH DJ.), té per objecte reforçar i integrar la capacitat d’investigació i innovació de la Unió Europea per accelerar el desenvolupament i la millora d’aplicacions avançades d’hidrogen net preparades per al mercat, en els sectors de l’energia, el transport, la construcció i els usos finals industrials, reforçant al mateix temps la competitivitat de la cadena de valor de l’hidrogen net de la Unió. Els tres membres de l’associació són la Comissió Europea, les indústries de piles de combustible i hidrogen representades per Hydrogen Europe i la comunitat investigadora representada per Hydrogen Europe Research