El president de la Confederació Empresarial de Madrid (CEIM), Miguel Garrido, afirma que “és necessari augmentar la capacitat del Port de València, una infraestructura estratègica en l’activitat empresarial i comercial de la Comunitat de Madrid, Valenciana i Europea”

Una delegació de CEIM i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) han visitat el Port de València

El president de l’APV, Aurelio Martínez, ha assegurat als representants empresarials que “continuarem treballant per a ampliar la relació de València com a port de Madrid”

València, 9 de març de 2022.- Per a la Confederació Empresarial de Madrid (CEIM) la nova terminal de contenidors del Port de València és un projecte “ambiciós i necessari” per a augmentar les relacions comercials entre la comunitat madrilenya i la valenciana i potenciar el seu pes en l’economia europea. “El Port de València comunica a Madrid amb el Mediterrani i amb la resta del món. Es tracta d’una infraestructura estratègica en l’activitat empresarial i comercial”, ha assenyalat el president de CEIM, Miguel Garrido, en la trobada que ha mantingut amb l’Autoritat Portuària de València (APV).

Per al responsable dels empresaris madrilenys “és fonamental augmentar la capacitat del Port de València amb la terminal nord de contenidors”. Per això, Garrido ha demanat a les administracions que “agiliten els procediments per a la posada en marxa d’aquest projecte perquè estiga com més aviat millor a la disposició del conjunt de les empreses espanyoles. Una infraestructura que a més permetrà que es millori substancialment l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental del recinte valencià”.

Visita al Port de València

El president de CEIM ha encapçalat una visita a les instal·lacions del Port de València en la qual també ha estat el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, la presidenta de CEV València, Eva Blasco, i la vicepresidenta de la Confederació madrilenya, Pau Villalba. La delegació ha recorregut el contradic sud i l’ampliació nord del recinte valencià. Per a Salvador Navarro, “és voluntat dels empresaris de totes les comunitats que el port de València continuï creixent ja que és una infraestructura fonamental la societat del nostre país”.

Per la seua part, Aurelio Martínez ha recordat que Valenciaport “és una eina per a la millora de la competitivitat de les empreses, un port hub amb trànsit export/import i transbord, que té connexions amb més de 1.000 ports de tot el món. Actuem com a llançadora de productes del teixit empresarial espanyol que redueix costos operatius i temps de les empreses que operen a través del port”.

El president de l’APV ha indicat que “hem posat en valor les possibilitats que tenen el port per a donar suport a la indústria i la competitivitat de les empreses exportadores madrilenyes. Volem ampliar aquesta relació com a port de Madrid amb actuacions com l’aposta ferroviària amb Coslada i Vicálvaro per a continuar potenciant el corredor ferroviari central perquè les mercaderies generin a més el menor impacte ambiental”.

Durant el encontre que han mantingut els representants empresarials amb l’APV han conegut de primera mà les xifres que genera Valenciaport, així com els plans d’inversions per als pròxims anys en matèria de sostenibilitat, infraestructures, energies verdes, digitalització o intermodalitat amb el ferrocarril. En aquest sentit, el 80% de les mercaderies que arriben o surten del port de València per tren tenen origen o destinació Madrid.