El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha agraït este guardó que posa en valor la labor de Valenciaport al servei de les empreses espanyoles

CEOE Valladolid ha concedit el Reconeixement Institucional al recinte valencià

Valenciaport és líder en connectivitat, competitivitat i sostenibilitat ambiental

València, 1 de juny de 2022.- La Confederació Val·lisoletana d’Empresaris, CEOE Valladolid, ha distingit a l’Autoritat Portuària de València (APV) en ‘La Nit de les Empreses’ que s’ha celebrat en la capital val·lisoletana, un reconeixement a la labor que desenvolupen els ports de València, Sagunt i Gandia al servei del teixit empresarial espanyol. Valenciaport és líder en connectivitat, competitivitat i en sostenibilitat ambiental.

El president de l’APV, Aurelio Martínez, ha agraït en nom de la comunitat portuària este premi que “destaca el compromís de Valenciaport amb les empreses export/import espanyoles. Som l’aliat estratègic perquè el nostre teixit empresarial puga vendre els seus productes a qualsevol racó del món i les indústries puguen fabricar els seus béns.” “En 2021 hem manipulat  quasi 2 milions de contenidors d’export i import, i és ací on es manifesta el servei que presta el port a les empreses del nostre hinterland, que representa el 41% dels contenidors plens d’exportació i importació que mou el sistema portuari espanyol”, ha explicat Aurelio Martínez.

En el cas de Valenciaport, el recinte manté connexions amb quasi 1.000 ports de 168 països diferents (el 87% dels països que hi ha en el món). Els molls valencians operen amb un centenar de línies regulars gestionades per 35 companyies navilieres diferents. Disposa de múltiples connexions regionals que doten d’una gran capil·laritat al transport de mercaderies per Valenciaport, situant-se com la millor i més eficient opció al servei del comerç marítim del sud d’Europa. De fet, el Port de València és el primer port de contenidors d’Espanya i el quart d’Europa, i és el primer recinte europeu del Mediterrani.

L’APV ja ha sigut guardonada enguany en els Premis Mundials de la Sostenibilitat 2022 en la gala que organitza la International Association of Ports and Harbors (IAPH) a Vancouver. Un guardó que posa en valor el compromís del port per la sostenibilitat i la descarbonització des de diferents àrees com les infraestructures, les energies renovables, la digitalització o la I+D+i. Ja són quatre les iniciatives de Valenciaport que aquests Premis Mundials de la Sostenibilitat han reconegut en els últims anys.

Per a Valenciaport, la sostenibilitat és un objectiu irrenunciable com recull la seua estratègia zero emissions en 2030. Per a això, està duent a terme iniciatives com H2PORTS per a establir l’ús d’hidrogen verd en les seues operacions, la instal·lació d’una subestació elèctrica per a connectar a l’electricitat de terra els motors dels vaixells mentre estan atracats en el Port de València, la ubicació de plantes fotovoltaiques o la instal·lació d’aerogeneradors per a generar energia eòlica. A més, està apostant per la digitalització o les noves tecnologies per a posar en marxa actuacions sostenibles. En els últims anys l’APV ha desenvolupat més de 200 projectes d’I+D+i, molts d’ells focalitzats en temes de sostenibilitat, o ha impulsat iniciatives com el Opentop-el HUB d’Innovació de Valenciaport o el SuperLabPorts. Unes actuacions que han posicionat al Port de València com a referència internacional en la lluita contra el canvi climàtic en el transport marítim.

La Nit de les Empreses

CEOE Valladolid ha celebrat en la Cúpula del Mil·lenni de Valladolid la Gala Empresarial “La Nit de les Empreses”, acte de reconeixement a l’esforç que realitzen les nostres empreses per a mantindre i crear ocupació, generar prosperitat i contribuir al desenvolupament de Valladolid i a l’atracció d’inversions per a construir un Valladolid més pròsper.
En concret, l’APV ha rebut el Premi CEOE Valladolid 2021 Reconeixement Institucional.