​L’Autoritat Portuària de València (APV) ha reduït la seua Petjada de Carboni en el port de València un 17,31% des de 2008, any en el qual es va realitzar el primer inventari dins del projecte Climeport.

En paraules de Federico Torres, cap de seguretat i medi ambient de la APV, “en 2014, la Petjada de Carboni del recinte portuari es va situar en 2,58 kg de CO2 equivalent per tona. Aquesta disminució de la Petjada de Carboni es produeix en un període en el qual el tràfic de mercaderies del port de València va créixer més del 14%”. Torres ha presentat hui aquestes dades acompanyat per Raúl Cascajo, cap de polítiques ambientals, en el marc de Ecofira, el certamen internacional de les Solucions Mediambientals que acull Fira València.

Segons Torres, “la metodologia emprada per a la quantificació de la Petjada de Carboni segueix els requisits establits en la Norma ISO 14064-1:2012, la qual cosa converteix a València en el primer port del món a verificar la seua petjada sota aquest referencial. Aquesta metodologia inclou tant les emissions de la pròpia APV com de les empreses concessionàries, els bucs i el transport terrestre produïdes a l’interior del recinte portuari de València”. Amb aquesta disminució de la Petjada de Carboni, l’Autoritat Portuària de València “compleix amb els compromisos adquirits voluntàriament amb la signatura de la World Protection Climate Iniciative –C40, signada en 2008 en Rotterdam, per a la reducció dels gasos d’efecte hivernacle en els ports”, ha ressaltat el cap de seguretat i medi ambient de la APV.

En Ecofira, Torres també ha destacat que “el compromís de la APV per compatibilitzar l’activitat portuària amb el desenvolupament sostenible ha permès també incrementar l’eficiència energètica del recinte en un 25%. En concret, en aquest període, l’eficiència energètica ha passat d’un ràtio de 8,76 kWh per tona manipulada l’any 2008 a 6,60 kWh en 2014”.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.