• El Consell d’Administració Extraordinari de l’Autoritat Portuària de València (APV) s’ha celebrat a les 8,30h del matí de hui. En la sessió, amb un únic punt en l’Ordre del dia, s’ha acordat iniciar el procediment i aprovat el “plec de clàusules administratives particulars” per a la construcció de la nova terminal de contenidors que es construirà en l’ampliació nord del Port de València
  • L’anunci de licitació es publicarà en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i en la Plataforma de Contractació del Sector Públic d’Espanya. El termini per a la presentació d’ofertes conclou a les 13 hores del pròxim 6 de març

València, 22 de desembre de 2023.- El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) ha aprovat hui en un Consell d’Administració Extraordinari el plec que contempla les condicions jurídic-econòmiques per a la licitació de la nova terminal situada en l’ampliació nord del Port de València. Aquesta reunió s’ha celebrat després de rebre ‘llum verda’ (autoritzar la contractació) – el dimarts d’aquesta mateixa setmana – per part del Govern d’Espanya perquè l’APV poguera aprovar el plec que permetrà iniciar l’expedient que conduirà a la construcció de la nova terminal de contenidors.

“Ens hem posat a la feina, no hi ha un minut que perdre”, ha ressaltat Mar Chao, presidenta de l’APV després de finalitzar la reunió que ha sigut telemàtica i que s’ha celebrat a les 8.30 hores de hui.

L’anunci de licitació es publicarà en breu en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i en la Plataforma de Contractació del Sector Públic d’Espanya. El termini de presentació d’ofertes per a totes les empreses que estiguen interessades finalitza el pròxim 6 de març de 2024 a les 13 hores.

El pressupost base de licitació del projecte constructiu de la nova terminal (dragatge, molls i reompliment consolidat) ascendeix a més de 660 milions d’euros (IVA inclòs).

El projecte de nova terminal al qual es refereix el plec aprovat hui va rebre el vistiplau i aprovació del Consell d’Administració de l’APV en sessió celebrada el 2 de desembre de 2022.