Atén un tràfic de càrrega general convencional, amb un alt grau d’especialització en la manipulació de mercaderies, com bobines i pasta de paper, fusta d’importació i productes agrícoles de la zona.

Consultar informació meteorològica del port de Gandia.

Història

En el cas de Gandia, una Reial Orde del 1884 autoritzaria don Sinibaldo Gutiérrez a construir les primeres obres portuàries en este enclavament costaner, els drets del qual serien adquirits per la companyia britànica The Alcoi-Gandia Railway & Harbour Company Limited. Els objectius d’esta companyia eren, d’una banda, importar el carbó que necessitaven les indústries tèxtils alcoianes i, d’una altra, exportar els productes de la zona als mercats ultramarins.

En 1934 Gandia es va convertir en el segon port de fruita d’Espanya a l’arribar a les 250.000 t​​

L’any 1985, com a conseqüència del Reial Decret 2100, els ports de Sagunt i Gandia, van passar a integrar-se en l’àmbit de gestió del llavors Port Autònom de València, hui Autoritat Portuària de València.

El Port de Gandia és planificat per Rafael Yagüe el 30 d’abril del 1883, i la primera pedra es col·loca el 23 de juny del 1886. Tres anys més tard se’n transferix la titularitat a The Alcoi & Gandia Railway and Harbour Company Limited. Esta última societat amplia les obres i arriba a convertir Gandia en el segon port fruiter d’Espanya, que arriba a les 250.000 t en 1934.

El 1946, després de la Segona Guerra Mundial i a causa de la disminució de l’activitat del port, l’Estat declara el Port de Gandia d’interés general, fa efectiva la seua compra el 21 d’octubre del mateix any i finalment passa a pertànyer a la Comissió Administrativa Grup de Ports de València l’any 1961.

L’Autoritat Portuària de València (fins al 1992, amb la denominació Port Autònom de València) incorpora el Port de Gandia al seu àmbit de gestió l’any 1985, hi realitza millores importants i ampliacions, i impulsa el tràfic de bobines i pasta de paper, fusta d’importació i productes agrícoles de la zona.