Més de 500 fotografies realitzades pels visitants de l’exposició “Quino, Mafalda i molt més” aspiren a un dels tres premis que el Port de València entregarà als missatges més aplaudits entre els seguidors de les xarxes socials

El port anima a pujar a Instagram imatges i fotos sobre l’exposició a les etiquetes #MiMafalda o #LaMeuaMafalda

L’exposició, que es pot visitar de manera gratuïta fins al 30 de gener, s’ha convertit en tot un reclam cultural de València atraient a visitants procedents de tota Espanya

València, 21 de gener de 2022.- La mostra “Quino. Mafalda i molt més” que organitza el Port de València està sent molt més que una exposició. A les més de 18.000 persones que ja s’han desplaçat a l’Edifici del Rellotge per a veure a Mafalda, cada dia se sumen les fotografies que els visitants pugen a l’Instagram del port, a través de les etiquetes #MiMafalda i/o #LaMeuaMafalda. Es tracta de fotografies de tota mena: gestos davant una vinyeta, riures en grup, simulació de diàlegs amb Mafalda, posats graciosos, o simplement primers plans d’una vinyeta que per qualsevol motiu ha agradat o cridat l’atenció del visitant.

Fins al moment i quan queda una setmana per al 30 de gener, últim dia de l’exposició, més de 200 persones han pujat a les xarxes centenars de fotografies, totes elles aspirants a tres exemplars de les obres de Quino i Mafalda. Els concursants són gent de totes les edats, des de xiquets fotografiats pels seus pares participant en algun dels tallers organitzats en la mostra, passant per grups d’adolescents que posen al costat d’alguna de les vinyetes més reivindicatives de la protagonista, fins a adults i persones de la tercera edat que imiten les postures de Mafalda en la imatge al costat de la qual apareixen fotografiats.

Entre les imatges més originals destaquen la d’una jove que posa al costat d’una de les vinyetes fent com que sosté un dels entrepans d’esta, mentre llueix un vestit estampat replet de “mini Mafaldas” i la famosa frase de la protagonista “este món és una sopa”. Una altra de les més cridaneres és una en blanc i negre, en la qual apareix la cabellera d’una xiqueta amb el mateix llaç roig amb pigues blanques que Mafalda en color, tractant de transmetre el missatge que, en un món marcat per les desigualtats, ella aporta un raig de llum i color cap a l’esperança.

El certamen ha permés estrényer la relació de l’aposta cultural del Port de València amb els veïns i turistes que estos dies s’han acostat a l’Edifici del Rellotge. A més, de fotografiar-se amb Mafalda, les persones que han recorregut la mostra han pogut conéixer i fotografiar-se amb Felipe, Manolito, Susanita, Miguelito, Guille o Llibertat, els amics de Mafalda que il·lustren i posen els diàlegs a l’humor àcid i crític amb les injustícies socials i la cura del món que caracteritzen l’obra de Quino. Tots ells esperen convertir-se en un dels tres guanyadors per a rebre com a premi un exemplar del llibre “Tot Mafalda”. D’esta manera, l’Autoritat Portuària de València s’adapta a les noves tecnologies elaborant un concurs virtual vinculat a les xarxes socials, però manté l’essència del tradicional entregant un llibre en format físic per a fomentar la lectura. 

Què veure en l’exposició de Mafalda?

L’exposició de Mafalda compta amb més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals i publicacions en diversos idiomes que donen compte de la projecció internacional de l’obra de Quino. La mostra es pot visitar de manera gratuïta fins al pròxim 30 de gener i compta amb un espai dedicat a activitats i tallers perquè els xiquets puguen interactuar amb els personatges de l’humorista argentí. D’esta manera, l’APV reforça el seu compromís amb la ciutat i la convida a realitzar accions que fomenten la seua cultura i desenvolupen el seu esperit crític.