València és porta d’entrada i d’eixida de productes amb Àsia des del segle d’or de la seda valenciana a l’actualitat gràcies a la connexió marítima

El president de l’APV ha participat en la presentació que ha organitzat la Fundació Lumbini Garden amb motiu de l’escultura del Buda que està exposada a l’Edifici del Rellotge

València, 8 de setembre de 2020.-  El president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha destacat el paper estratègic que juga València “en les relacions comercials entre Àsia i Europa especialment des del segle d’or valencià amb la Ruta de la Seda a l’actualitat a través de la connexió marítima entre Valenciaport amb els principals ports asiàtics”.

El president de l’APV ha assistit a la recepció que ha organitzat la Fundació Lumbini Garden amb motiu de l’escultura del Buda Mahar Karuna que està exposada estos dies a l’Edifici del Rellotge del Port de València. Martínez ha assenyalat que “este acte és un exemple de col·laboració entre ports amb altres països i ciutats, i posen en valor l’activitat portuària com a centres d’entrada de relacions comercials però també de la cultura i costums de tots els racons del món”.

Durant la seua intervenció, el president de l’APV ha destacat que “durant cinc segles la Ruta de la Seda va ser fonamental per a l’economia valenciana que tenia en el tèxtil la principal activitat econòmica. Va ser el gremi de Velluters el que va construir la Llotja de València. Este acte, que torna a unir a València amb aquesta Ruta mil·lenària, ens reforça per a continuar estrenyent llaços econòmics, polítics, culturals i comercials entre Europa i Àsia”. En este sentit, l’activitat comercial entre Valenciaport i les regions de la ruta de la seda representa més del 50% del trànsit de mercaderies del Port de València.

En l’acte han participat el president de la Fundació Lumbini Garden, José Manuel Vilanova, l’alcalde de Càceres, Luis Salaya, i el representant del Patronat de Fundació i Comissari de Pintor Antonio Camaró, Luis Cueto. En esta recepció també han intervingut, a través de videoconferència, el president de l’Assemblea Nacional de Nepal, Ganesh Timilsina; l’alcalde de la ciutat nepalesa de Lumbini, Man Mohan Chaudary; i la directora general de Dt. Lwin Group Co.,Ltd, Madam Lwin.

De València a Càceres

Diumenge passat 31 d’agost va desembarcar al Port de València una rèplica d’un Buda gegant que va partir del Port de Thilawa (Myanmar, antiga Birmània) el 2 d’agost amb destinació final Càceres. El vaixell Ain Snan, de la companyia Uasc, ha sigut l’encarregat de traslladar via marítima la peça fins a València, cobrint els 9.383 km de distància que ens separen el port birmà, a través de la mil·lenària Ruta de Seda.

Es tracta d’un regal que la Fundació Lumbini Garden ha realitzat a la ciutat de Càceres, on es construirà el major temple budista d’Europa, i que romandrà durant uns dies exposat a l’Edifici del Rellotge del Port de València.

La figura religiosa, propietat de la Fundació Lumbini Garden i el nom de la qual és Mahar Karuna Buddha, és una rèplica exacta del Gran Buddha de 40 metres. La rèplica mesura 2 metres d’altura, pes dues tones i està realitzada en jade blanc birmà.