Aportem Port Solidari València coordina esforços per a reforçar la seua labor amb els col·lectius més vulnerables

L’Associació va celebrar el II encontre Aportem per a avançar en la coordinació de recursos en pro de fomentar la responsabilitat social, la solidaritat i la defensa del medi ambient.

Des de Aportem s’està fomentat la formació per a l’ocupació en col·laboració amb altres institucions.

Aportem-Port Solidari València ha celebrat el II encontre que ha reunit associacions veïnals, col·legis, parròquies i ONGs, bolcats primordialment en el Districte Marítim, i amb els quals col·labora directament amb l’Associació amb l’objectiu d’avançar en la coordinació d’esforços i recursos en pro de fomentar la responsabilitat social, la solidaritat i la defensa del medi ambient.

Aportem va convocar esta segona trobada després de l’èxit del primer, celebrat al novembre de 2019. Amb estas iniciatives es pretén que cada associació, col·legi i ONG amb els quals col·labora Aportem, conega a uns altres que també estan fomentant la solidaritat i responsabilitat social corporativa, amb la coordinació i la unió de forces com a objectiu primordial.

En esta ocasió, el tema central del encontre va ser la formació per a l’ocupació. Els assistents van poder conéixer detalls d’un total de sis organitzacions que ofereixen formació orientada a l’ocupació: l’Oficina d’Orientació i Informació per a Famílies, Novafeina, Novaterra, Taleia, Coordinadora Solidària i Caritas Bona Guia. Amb estos encontres Aportem pretén que tots els que de veritat s’interessen per millorar el dia a dia dels barris del Marítim es coneguen i sàpien com poden ajudar-se els uns als altres. Aportem, a més de continuar posant en contacte a les associacions, es va oferir també per a col·laborar a llevar els obstacles que puga haver-hi entre la formació per a l’ocupació i els qui necessiten formar-se. Referent a això, destinarà cada any recursos per a beques de transport, sense descartar analitzar un altre tipus d’ajudes per al foment de la formació de les persones en risc d’exclusió.

La trobada va servir també perquè Aportem repassara les seues últimes actuacions. Dins de les iniciatives dues a terme enguany, destaca el subministrament d’alimentació, material escolar, roba, calçat i material anti COVID a les persones de l’entorn del Port, amb especial atenció als xiquets en risc d’exclusió social. Actualment, Aportem està en plena campanya de subministrament de material escolar, roba i calçat a uns 700 xiquets del Districte Marítim. Eixos xiquets tindran també algun joguet educatiu nou per Nadal, gràcies a la campanya que Aportem duu a terme cada any en eixes dates.

Campanya No Plàstic

En el capítol mediambiental, Aportem va destacar l’èxit de la campanya No Plastic, que busca eliminar totalment l’ús de plàstic en el sector portuari valencià. Este assoliment, que suposa eliminar un milió de botelles de plàstic a l’any, està cada vegada més prop d’aconseguir-se, ja que algunes terminals del port estan ja quasi al 100% de l’eliminació total del plàstic. A més d’eixa campanya, iniciada en 2019, Aportem treballa ja, en col·laboració amb altres associacions, en una futura iniciativa de neteja del plàstic i del microplàstic de les nostres platges.

A més de les sis organitzacions que van exposar la seua oferta de formació i de la Comissió d’Accions i la Junta Directiva de Aportem – Port Solidari València, a la trobada van assistir representants dels col·legis Santiago Apostol, Ausias March, La nostra Senyora dels Desemparats, La nostra Senyora del Carmen, Ballester Fandos, Centre de Dia de Menors Santa Ana, Associació Alanna, Amics del Carrer, Club Esportiu Natzaret, Parròquia Sant Vicent Ferrer, Parròquia La nostra Senyora de la Bona Guia, Comité antisida de València, Associació de Veïns de la Malva-rosa i la iniciativa ecologista Xaloc.

Exposició un Món a Bon Port

L’Edifici del Rellotge del Port de València acull estos dies l’exposició Un Món a Bon Port, sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el Port de València, en la qual Aportem ocupa diferents espais significatius, i que estarà oberta al públic fins al 21 d’octubre.

Aportem – Port Solidari València, és una associació totalment privada, formada per associacions, institucions, empreses i particulars vinculats al sector portuari valencià. La seua actuació se centra sobretot a l’entorn del Port de València, amb especial atenció a cura del medi ambient i als xiquets en risc d’exclusió social.