• Les famílies més necessitades de l’entorn del Port de València han rebut gràcies a aquesta associació: roba i calçat totalment nou, recursos escolars, material d’higiene i alimentació bàsica•
  • Tres aules d’infantil de l’escola Santiago Apòstol han començat el curs amb ventiladors gegants nous

València, 27 de novembre de 2023.- Quasi un miler de xiquets i xiquetes de l’entorn del Port de València han iniciat les seues classes proveïts per Aportem– Port Solidari València. Com cada any, estos últims mesos han sigut d’especial intensitat per a l’associació. I és que, la campanya d’inici de curs dels xiquets i xiquetes del Districte Marítim ha suposat una total mobilització de recursos humans i econòmics en el si d’esta associació de foment de la Responsabilitat Social.

La campanya ha tornat a centrar-se en aconseguir, sobretot, material escolar, roba i calçat, tot totalment nou, per a fer més fàcil el començament de curs en els diferents col·legis amb els quals Aportem col·labora, de manera constant, any rere any. Així, un total de 864 xiquets, des d’Infantil a Secundària, de sis col·legis del Districte Marítim, han rebut tot tipus de material escolar per a l’inici del curs 2023-2024.

A més, els xiquets i xiquetes de l’entorn del Port que tenen major dificultat per a accedir a la roba i el calçat han tornat a comptar amb la col·laboració de Aportem, que ha posat a la seua disposició 185 xandalls, 172 conjunts de samarreta i petos esportius, 305 jaquetes d’hivern, 94 dessuadores, i 393 parells de sabatilles esportives. També s’han entregat material d’higiene i alimentació bàsica per a altres 61 xiquets de zero a tres anys, distribuït tot a través de Caritas i la Guarderia Santa Ana.

A estes campanyes de material escolar, roba i calçat, cal afegir l’adequació climàtica de tres aules d’infantil del col·legi Santiago Apòstol. Ventiladors gegants s’han instal·lat en les citades instal·lacions perquè els xiquets puguen assistir a classe amb millors condicions ambientals, una mica especialment valuosos davant les recurrents onades de calor que venim patint. Aportem – Port Solidari València, que enguany celebra el seu desé aniversari, és una associació declarada d’utilitat pública, totalment privada, formada per associacions, institucions, empreses i particulars vinculats al sector portuari i el Districte Marítim de València. La seua actuació se centra sobretot a l’entorn del Port de València, amb especial atenció a cura del medi ambient i als xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social.