La planta solar ocuparà una superfície de 6.420 m², amb una potència instal·lada de 1.461,6 KWp, i amb un pressupost base de 3.018.594,19 €, incloent-hi el seu manteniment durant quatre anys

Les empreses poden presentar les seues ofertes fins al 5 de setembre a les 13.00 hores

Esta és la primera de les plantes solars amb les quals comptarà el Port de València. La segona se situarà en la zona de la sitja d’automòbils de Terminal València Europa i suposarà una inversió de 16 milions d’euros

A més, l’Autoritat Portuària de València ja ha licitat la instal·lació fotovoltaica per al Port de Gandia

Este projecte compta amb el finançament dels fons NextGeneration de la Unió Europea i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya

Valenciaport ha tret a licitació la construcció i el manteniment d’una planta d’energia fotovoltaica per a l’autoconsum que se situarà sobre el dic Príncep Felip del Port de València amb un pressupost base de licitació de 3.018.594,19 euros, incloent-hi el seu manteniment durant quatre anys. Els panells d’energia solar ocuparan una superfície de 6.420 metres quadrats, comptarà amb un pendent del 30% per a realitzar l’aprofitament òptim i una potència instal·lada de 1.461,6 kWp.

Este projecte compta amb el finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. Les empreses poden presentar les seues ofertes fins al 4 de setembre a les 13.00 hores. Una vegada adjudicat, el termini per a la construcció de la central solar serà de 10 mesos i el de manteniment de 50 mesos.

Esta instal·lació, que produirà aproximadament 2.353,00 Mwh/any d’energia elèctrica totalment renovable, contribuirà a l’objectiu estratègic dissenyat per l’Autoritat Portuària de València (APV) de ser un port neutre d’emissions en 2030, avançant-se en vint anys als objectius marcats pel Pacte Verd europeu. De fet, esta serà la primera de les plantes solars amb les quals comptarà el Port de València a la qual se sumarà el projecte d’instal·lació fotovoltaica que se situarà en el sostre del magatzem per a vehicles de València Terminal Europa i que suposarà una inversió de 16 milions d’euros.

A més, la setmana passada Valenciaport ja va traure a concurs la planta solar del Port de Gandia que se situarà en l’embull 4 sobre una superfície de 4.500 metres quadrats, amb una potència de 705 Kwp, un pressupost base d’1.558.001,2 euros i que situarà al recinte gandiense com el primer port europeu a ser autosuficient energèticament.

“Volem situar al Port de València en un referent en la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització amb projectes reals i ja en marxa com aquestes instal·lacions solars, l’ús de l’hidrogen en el recinte portuari, les subestacions elèctriques que permetran la connexió elèctrica dels vaixells mentre es troben atracats, l’ús de combustibles alternatius com el Gas Natural Liquat o el projecte per a desenvolupar energia eòlica”, ha indicat el president de l’APV, Aurelio Martínez.

A estes actuacions, cal afegir l’aposta per la intermodalitat, la digitalització d’equips i operacions o el disseny d’edificis amb criteris d’eficiència energètica que l’APV està implementant en els últims anys per a transformar les instal·lacions portuàries valencianes en tot un exemple en la lluita contra el canvi climàtic. En este sentit, Valenciaport té pressupostats 130 milions d’euros per a invertir en els pròxims anys en accions de sostenibilitat.