Les terminals del recinte portuari han desenvolupat un projecte pilot per a proveir d’aigua als treballadors, eliminant la utilització de botelles de plàstic

Esta iniciativa s’emmarca en el projecte “No Plàstic” impulsat per Ecoport València, el Centre Portuari d’Ocupació de València i Aportem-Port Solidari València

València, 21 de juny de 2021.-  Les terminals de contenidors del Port de València han desenvolupat un projecte pilot per a proveir d’aigua als treballadors portuaris, eliminant la utilització de botelles de plàstic. Esta iniciativa es posa en marxa com a continuació del projecte “No Plàstic”, una campanya impulsada per Ecoport València, el Centre Portuari d’Ocupació de València i Aportem-Port Solidari València i, de la qual forma part activa la comunitat portuària valenciana

Dins de “No Plàstic”, CSP Iberian València Terminal ha sigut la primera en aplicar esta nova iniciativa mediambiental de la qual s’espera que en breu se sumen la resta de terminals. Es tracta d’un projecte amb el qual eliminar de manera definitiva la utilització de botelles de plàstic en els molls amb la instal·lació de màquines dispensadores d’aigua en la base de cadascuna de les seues grues portainer. De moment, i per a testar la seua funcionalitat, s’han instal·lat dues d’estes màquines en grues del Moll de Costa del Port de València. Es tracta de cabines estanques i aïllades d’elements en suspensió, que preserven la higiene i salubritat de l’aigua, i que permeten accedir a ella d’una manera immediata i neta, al poder els treballadors emplenar ells mateixos les seues botelles reutilitzables.

Aigua sense plàstic

El col·lectiu portuari treballa en multitud d’ubicacions, cosa que dificulta el subministrament d’aigua i el seu manteniment a una temperatura adequada. Fins ara, l’estibador era el responsable d’anar per l’aigua, mentre que amb esta iniciativa estarà disponible en els punts amb una major concentració de treballadors. L’objectiu final és que cadascuna de les 20 grues amb les quals opera la terminal estiguen dotades d’este nou sistema de subministrament. Al projecte que s’ha posat en marxa en CSP Iberian València Terminal se sumaran les altres terminals del port per aconseguir l’eliminació d’al voltant d’un milió de botelles de plàstic a l’any en els molls valencians.

El col·lectiu de professionals del sector logístic-portuari de València ha respost de manera positiva a aquestes iniciatives. Des del primer moment els treballadors de totes les empreses vinculades al port han deixat patente la seua conscienciació en la posada en marxa de mesures sostenibles.

No Plàstic

Fa ara dos anys que el projecte “No Plàstic” es va concretar amb un doble objectiu molt ambiciós: d’una banda, canviar el paradigma en la utilització del plàstic i substituir-lo per materials reciclables; i, per un altre, conscienciar de la problemàtica generada per l’ús abusiu dels materials derivats el plàstic. Fins a l’esclat de la pandèmia, la comunitat portuària de València va anar responent amb accions concretes, eliminant la utilització de materials de plàstic en el seu dia a dia, i fixant-se com a horitzó deixar d’utilitzar més d’un milió de botelles de plàstic a l’any. Malgrat la COVID-19, les empreses portuàries van mantindre el seu compromís.

En els últims mesos, la tendència general ha continuat sent l’eliminació total de plàstic en màquines de café i d’aigua, així com la supressió de les botelles de plàstic i la seua substitució per pitxers i gots devidre. Una de les solucions més estesa ha sigut el lliurament a cada empleat d’una botella i/o un got personalitzat perquè no es recórrega als recipients d’usar i tirar. A això cal afegir la iniciativa del Centre Portuària d’Ús de repartir quasi un miler de botelles metàl·liques reutilitzables entre el personal estibador.

Sis objectius a la recerca de l’eliminació de botelles de plàstic

Este nou sistema que s’iniciarà en la terminal CSP Iberian cerca complir amb totes les mesures de seguretat i higiene no sols en el referit a la COVID-19, sinó també per a mantindre l’aigua en perfectes condicions de consum.

  1. Aïllament tèrmic i lumínic de l’aigua.
  2. Evitar la contaminació de l’aigua per elements en suspensió dels molls.
  3. Eliminació dels residus de plàstic.
  4. Evitar la contaminació creuada mantenint en tot moment les condicions higièniques gràcies a la utilització de polsadors, que permeten no tocar la màquina.
  5. Aconseguir un consum d’aigua més eficient.

Alta resistència per a compensar moviments i vibracions de les grues derivades de l’operativa portuària.