En els últims anys el Port ha reduït un 17% la Petjada de Carboni, mentre que el trànsit ha experimentat un creixement del 24%

L’APV va ser la primera autoritat portuària d’Espanya a inscriure la Petjada de Carboni d’un recinte portuari en el registre creat pel Ministeri de Transició Ecològica

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció de les emissions de CO₂ i d’altres partícules contaminants estan centrant bona part de les inversions i de les actuacions en matèria mediambiental de l’Autoritat Portuària de València (APV). La Universitat Politècnica de València avaluarà l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle en el Port de València per a comparar l’evolució de la petjada de carboni des de 2008 fins a 2018. Estos mesuraments es realitzen amb caràcter bianual.

En els últims anys (entre 2008 i 2016) la Petjada de Carboni del port de València ha acumulat una disminució del 17% passant de 3,12 a 2,58 t CO2 per tona mogudes -a l’espera dels pròxims resultats que mesuraran les dades fins a 2018-, mentre que el trànsit del port ha experimentat un creixement del 24% durant el mateix període.

L’APV va ser la primera autoritat portuària d’Espanya a inscriure la Petjada de Carboni d’un recinte portuari en el registre de Petjada de Carboni creat pel Ministeri de Transició Ecològica, obtenint el segell “Calcule”. A més, València és també port pioner en l’àmbit mundial a mesurar la seua Petjada de Carboni sota l’estàndard de l’ISO 14064-1:2012, una metodologia que inclou el mesurament en quatre nivells: les emissions de l’APV, empreses concessionàries, vaixells i el transport terrestre produït a l’interior del recinte portuari de València.

L’objectiu de Valenciaport amb 2030, zero emissions és avançar-se dues dècades als objectius de descarbonització i de reducció de gasos d’efectes d’hivernacle que Espanya, Europa i els organismes internacionals han projectat per a 2050.