Entre 2018 i 2019, la companyia preveu realitzar 82 escales en el recinte valencià i desplaçar fins a València més de 282.000 passatgers.

València, 11 d’octubre de 2018.- Francesc Sánchez, director de l’Autoritat Portuària de València (APV), ha fet lliurament aquest matí d’una mètopa commemorativa al capità del MSC Meraviglia, un dels vaixells almirall de creuers de MSC. El vaixell, amb capacitat per a 4.415 passatgers i una superfície de 450.000m², és juntament amb el buc Divina el segon navili de MSC que utilitza enguany el port de València com a port base durant els mesos de novembre i desembre. L’acte commemoratiu ha comptat amb la presència del director general de MSC Creuers, Fernando Pacheco; i el capità del buc, Raffaele Pontecorvo. 

Durant l’acte, el director general de MSC Creuers ha ressaltat el treball del port de València en matèria de creuers i ha destacat que “aquest serà un any en el qual el port de València tornarà a créixer el trànsit de passatgers i això és un senyal que la ciutat de València i el seu port estan fent les coses molt bé”.  A més, Pacheco ha reiterat la relació “ja consolidada amb el port de València, que va arrancar fa 13 anys amb 3 escales i que en 2018 i 2019 seran 82”. El director general de MSC Creuers ha anunciat també que les previsions que manegen per a la temporada 2018-2019 són de “l’arribada a València a bord d’algun vaixell de MSC de més de 282.252 passatgers, un 40% més que en 2017, amb una despesa estimada a la ciutat de més de 13 milions d’euros”.

Fernando Pacheco ha indicat que el buc Meraviglia és un dels vaixells més representatius de la companyia: “Per a nosaltres és un vaixell molt important que va eixir de drassanes en 2017 i que ofereix grans novetats a la indústria del creuer”. El director general de MSC Creuers ha parlat també dels pronòstics de la companyia que preveu créixer fins a 2026 en un 300% amb la construcció de 13 nous vaixells, entre ells alguns bessons al Meraviglia.

Per la seua part, Francesc Sánchez ha agraït l’aposta de MSC per València i ha assenyalat l’orgull que suposa per al recinte portuari “rebre vaixells d’aquesta grandària i d’aquesta companyia”. Durant la seua intervenció ha recordat que el port de València és el primer port del Mediterrani en trànsit de contenidors però que a més, “una de les estratègies està enfocada al trànsit de creuers”. En aquesta línia ha assenyalat que Valenciaport té previstes inversions en zones més properes a la ciutat per a vaixells més reduïts però també estan previstes inversions en el port enfocades a atraure vaixells de grans dimensions.

Francesc Sánchez ha destacat l’àmplia oferta de la ciutat de València per al sector dels creuers i l’atractiu que desperta la seua combinació d’història i modernitat. A més, Francesc ha volgut reiterar l’aposta del port de València amb MSC, “una companyia molt estratègica per ser a més el nostre principal operador i client en trànsit de contenidors”.

Trànsit de creuers i oferta turística

El port de València té programades 196 escales en aquest exercici i preveu superar els 435.000 passatgers, xifra que suposarà un creixement superior al 3% enfront del de 1.6% registrat en l’exercici anterior. A aquesta xifra contribueix especialment MSC Creuers que en 2018 ha utilitzat València com a port base per a dos dels seus bucs, el MSC Divina, que ha cobert la campanya de març a setembre, i un dels vaixells almirall de la companyia, el MSC Meraviglia, que realitzarà escales els mesos d’octubre i novembre. A més, el port de València treballa amb al voltant de 30 navilieres diferents entre les quals destaquen companyies com Costa Cruceros, Royal Caribbean, Aida Cruises, Grup TUI, Azamara Cruises o Viking Cruises, entre unes altres.

L’oferta d’excursions de València és àmplia, variada, còmoda i, sobretot segura. En 2017, es van incorporar nous recorreguts a les tradicionals rutes per l’Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències. Entre ells destaquen la Ruta de l’Art Religiós, que inclou una parada en la Catedral amb l’obligada visita al Sant Calze i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás, amb raó denominada la capella Sixtina espanyola; la Ruta de la Seda que permet conéixer el llegat històric d’aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, a l’acabat de restaurar Museu de la Seda i al barri de Velluters en el qual es fabricaven els teixits encara hui utilitzat en festes populars com les Falles.