• L’Autoritat Portuària de València (APV) participa esta setmana en la Fira Internacional de Productes de la Mar Congelats de Conxemar al costat de l’Associació d’Importadors i Manipuladors de Productes de la Pesca i Aqüicultura (ASIMPORT) i la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (FEDACOVA) 
  • Este punt de trobada reuneix a Vigo a tota la cadena de valor del sector transformador: majoristes, importadors, exportadors, serveis auxiliars, distribuïdors o fabricadors, entre altres

València, 3 d’octubre de 2023.- L’Autoritat Portuària de València (APV) participa en la XXIV edició de Conxemar, la fira internacional de productes de la mar congelats que se celebra a Vigo i en la qual es donen cita més de 750 empreses entre majoristes, importadors, exportadors, fabricadors o distribuïdors, entre altres. La APV acudeix per tercera vegada a este certamen amb estand propi.

La delegació de Valenciaport, encapçalada per Mar Chao, presidenta de l’APV, assisteix amb el propòsit de posar en valor la seua elevada connectivitat i les instal·lacions per a aquest tipus de trànsits; i recolzar a l’Associació d’Importadors i Manipuladors de Productes de la Pesca i Aqüicultura (ASIMPORT) i a FEDACOVA: la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana. Les dos agrupen el 70% del total d’empreses d’un sector que està adquirint una gran rellevància en el port de València per l’obertura de mercats que possibilita a l’empresariat de la Comunitat.

El sector del reefer en els últims anys ha augmentat el seu trànsit des dels molls de Valenciaport. De fet, durant 2022, els ports de València, Sagunt i Gandia, van moure més de 3.000.000 de tones de productes hortofructícoles com a fruites, cítrics, hortalisses, tubercles, productes carnis i peixos, entre altres. La Xina, els Estats Units, l’Aràbia Saudita, el Canadà, Corea del Sud i el Brasil són els principals destins d’aquests productes que ixen dels molls del recinte valencià. Les importacions procedeixen de mercats com la Xina, el Perú, l’Índia, el Brasil i el Senegal, entre altres.

Enclavament estratègic

Els molls valencians s’han convertit en un enclavament estratègic per al trànsit reefer gràcies als seus 3.250 slots frigorífics: la terminal CSP Iberian disposa de 1.500 connexions reefer, APM compta amb 750 connexions per a aquest tipus de contenidors mentre que MSC disposa de 576 connexions.

A estes infraestructures en les terminals de contenidors se li afegissen el magatzem d’Americold Valencia que compta amb 16.000 m² destinats exclusivament a la logística dels productes refrigerats i un altre en el recinte de Gandia-. A més, el Port de València i el Port de Sagunt compten amb Lloc de Control Fronterer (PCF), el primer d’ells de 17.000 m², i a través de la Marca de Garantia, garanteix que la inspecció dels contenidors serà àgil (en menys de 45 minuts).

Així mateix, l’elevada connectivitat de Valenciaport i les seues àmplies infraestructures han convertit els seus molls en una de les principals plataformes logístiques per al trànsit de productes peribles. La seua connectivitat amb més de 1.000 ports a tot el món li converteix en port clau per a aquest tipus de trànsits al Mediterrani. Actualment, el port de València compta amb un centenar de serveis regulars amb els cinc continents per al trànsit perible.