• L’Autoritat Portuària de València (APV) està desenvolupant un pla amb l’objectiu de reduir l’ús del vehicle privat en els desplaçaments al port valencià
  • Per a conèixer les condicions de desplaçament i d’accés, Valenciaport ha realitzat un estudi diagnòstic previ en el qual ha participat el 24% de la plantilla (personal d’oficina, estibadors i transportistes)
  • Els resultats d’esta consulta assenyalen que és necessària una reordenació del recinte per a fer més fàcil i segur l’accés amb bicicleta, vehicles de mobilitat personal -com els patinets elèctrics- i fins i tot a peu
  • Aproximadament el 58% dels empleats portuaris resideixen a la ciutat de València. Una major freqüència del transport públic a la zona portuària beneficiaria a aquest perfil que es mostra predisposat a deixar el cotxe a casa si hi haguera més línies d’autobús o es despleguen accessos segurs per a bici o patí• Aquells que viuen en poblacions pròximes com Paterna o Torrent proposen l’ús d’autobusos llançadora

València, 2 d’octubre de 2023.- Un port 100% verd implica també que la seua plantilla es desplace a treballar de manera sostenible fins als seus molls. Amb este objectiu, Valenciaport ha impulsat el desenvolupament d’un ‘Pla de Transport Sostenible al Treball’ que pretén posar en marxa una sèrie d’accions que convertisquen el Port Comercial de València en una àrea lliure d’emissions i accessible en totes les modalitats: vianant, ciclista, transport públic, vehicle de mobilitat personal i cotxe elèctric.

Sense oblidar que el port comercial és un recinte fiscal -és a dir, una zona d’activitat econòmica amb especials característiques- a través d’aquest pla, es vol aconseguir l’harmonització d’espais i la convivència segura d’àrees comunes per a vianants, ciclistes i vehicles de mobilitat personal, prestant singular atenció a la seguretat viària.

En este sentit, Valenciaport ha adjudicat el desenvolupament d’este pla en la formulació del qual participaran els propis treballadors i treballadores del recinte. Amb la implementació de les accions que es desenvolupen en ell s’espera reduir a curt termini almenys un 15% dels desplaçaments en vehicle privat i el seu equivalent en emissions de CO₂.

Enquesta prèvia

Per a conèixer les condicions de desplaçament i d’accés a les instal·lacions portuàries, Valenciaport ha realitzat un estudi diagnòstic previ en el qual ha participat el 24% de la plantilla entre personal d’oficina, estibadors i empreses transportistes. Els resultats d’este procés participatiu assenyalen que és necessària una reordenació de l’espai portuari per a fer més fàcil i segur el desplaçament amb bicicleta, vehicles de mobilitat personal -com els patinets elèctrics- i fins i tot a peu.

6 de cada 10 viuen a València ciutat

Aproximadament el 58% dels empleats portuaris resideixen a la ciutat de València. Segons els resultats obtinguts en el procés participatiu, una major freqüència del transport públic a la zona portuària beneficiaria a este perfil que es mostra predisposat a deixar el cotxe a casa si hi haguera més línies d’autobús o es despleguen accessos segurs per a bici o patí. Aquells que viuen en poblacions pròximes com Paterna o Torrent proposen l’ús d’autobusos llançadora. Amb tota la informació extreta del procés participatiu, l’empresa adjudicatària del ‘Pla APV de Transport Sostenible al Treball’ disposa de prop de sis mesos per a presentar una proposta d’accions viables que suposen un avanç significatiu i que faciliten els trajectes sostenibles in itinere de la plantilla del Port Comercial i l’àrea d’oficines. En paral·lel a aquest pla s’està treballant amb agents socials, ajuntaments i institucions públiques per a poder abordar i implantar totes les mesures resolutives que impliquen reordenació urbana i millora del transport públic.