• L’Autoritat Portuària de València ja es treballa amb responsables de turisme de la província de per a evitar barreres en tota mena d’activitats
  • L’encontre que CLIA (indústria del sector creuers) celebra a Itàlia de l’11 al 14 de març també abordant temes relacionats amb la transició energètica i la descarbonització

València, 13 de març de 2024.- L’Autoritat Portuària de València (APV) assisteix a la cita anual de la indústria del sector dels creuers (CLIA, en els seus inicials en anglés) que enguany se celebra a Gènova (Itàlia) de l’11 al 14 de març. La participació de Valenciaport s’ha centrat en traslladar el seu missatge de sensibilització – compartits ja per tota la cadena de valor d’aquesta activitat – per a adaptar les destinacions a les persones de mobilitat reduïda.

Valenciaport ja treballa amb responsables de turisme de la província de València perquè activitats de tota mena, des de la visita a un museu o la baixada pel Túria, siguen assequibles per a tota mena de persones, independentment de la seua mobilitat; i eixe és el missatge que portem a Gènova”, explica Francesca Antonelli, cap de Creuers i Màrqueting de l´APV.

La cita europea de CLIA va començar a celebrar-se en 2022, després de la pandèmia i actualment s’erigeix com “la principal plataforma en la qual els líders de la indústria de creuers, els responsables polítics, els mitjans de comunicació i el sector marítim convergeixen per a definir el futur dels creuers”.

Es tracta d’una trobada a la qual Valenciaport sempre ha assistit, donades les oportunitats que ofereix per a debatre sobre l’evolució del negoci dels creuers, compartir les seues opinions sobre qüestions i reptes clau, cultivar noves relacions i col·laborar en noves solucions que ajuden al creixement del sector. En esta edició, a més de la mobilitat, els altres temes que s’abordaran seran els relacionats amb la protecció dels ambients marins (d’especial interés per als creuers i els ports), el reforç de ponts de diàleg permanent entre navilieres, ports i destinacions turístiques, el finançament de la transició energètica i la descarbonització. Aspectes tots ells en els quals l’APV està desenvolupant projectes des de fa anys.