Valenciaport està adaptant les seues instal·lacions per als trànsits de contenidor i creuers. És per això que, en un pròxim futur, la zona de l’ampliació nord serà modificada i destinada a la quarta terminal de contenidors del Port de València, la Terminal Nord.

La data per a l’inici dels treballs de construcció és principis de gener 2024 pel que fins a aquesta data, es podran utilitzar els molls CREUERS UN i CREUERS DOS per a operacions de creuers.

En la zona de les antigues drassanes de València, es construirà una altra instal·lació per a atendre els nostres passatgers de ferris i creuers, que estarà situada en l’entrada al port i serà més còmoda per als nostres creueristes. En aquests moments, s’estan realitzant estudis per a l’ordenament de l’accés pedestre i en vehicles i remodelant tota la zona perquè siga compatible per als trànsits de línia regular de ferris.

Paral·lelament, durant els pròxims mesos, començarà l’adequació dels molls, perquè els vaixells d’última generació de creuers puguen atracar amb tota la seguretat i comoditat en les noves instal·lacions.

Actuals Molls de Creuers

El port disposa de dues zones per a les operacions i atenció als creuers

Els molls adjacents a la terminal de passatgers TRASMED per a vaixells de menys de 300 m. d’eslora i els molls situats en l’ampliació nord del port per a més de 300 m. d’eslora que disposen tots els serveis necessaris per a l’atenció al passatge i oferint tota la seguretat que la nova normalitat imposa a causa de la Pandèmia de la COVID – 19.

La terminal TRASMED està situada en l’entrada nord del port, la més pròxima a la ciutat i en zona de lliure accés. Els molls de l’ampliació nord només són accessibles quan hi ha creuers.

Per motius de la pandèmia, fins a un altre avís, el Port de València està donant atracada preferencial en els molls CREUERS UN i CREUERS DOS, permetent que tota l’operativa es realitze a l’aire lliure amb la màxima seguretat per al passatge, la tripulació i les persones que treballen en les operacions.

Instal·lacions segures en la nova normalitat

L’Autoritat Portuària de València i el prestador del servei al passatge, VTE, en compliment dels protocols COVID existents i vetlant per la seguretat del passatge, de la tripulació i del personal portuari, han optat per realitzar les operacions de creuers a l’aire lliure en els molls CREUERS UN i CREUERS DOS en l’ampliació nord.

Per a això, s’han habilitat noves instal·lacions que permeten mantindre la distància social, donant un servei còmode i ràpid tant per a les escales de trànsit com per a les operacions d’embarcament i desembarque.

Futures instal·lacions de creuers

La nova terminal pública de passatgers del Port de València se situarà en una superfície total d’aproximadament 100.000 m² situada entre el Moll Ponent i el Moll Perfecte Palacio, en la zona anteriorment ocupada per la drassana d’Unió Naval de València.

La nova terminal, garantirà l’operativa independent del passatge de creuers i del passatge de línia regular (ferris) i comptarà amb tots els serveis requerits per a una ràpida, còmoda, eficient i intel·ligent atenció al vaixell i al passatge.

Compromís amb el medi ambient

El projecte de la nova terminal de passatgers està compromés amb totes les facetes mediambientals i serà capdavantera i absolutament exemplar complint amb les exigències de sostenibilitat que està afrontant el nostre sector de reducció de les emissions en port.

La instal·lació apostarà per una notable reducció del soroll, ja que totes les línies d’atracada estaran equipades tècnicament per a proporcionar connexions elèctriques als vaixells atracats.

A més, la nova terminal reciclarà el 100% dels residus que genere en una planta de biometà que es construirà específicament per a això; i tractarà els residus dels vaixells i del propi edifici per a obtindre biogàs.

El disseny interior de l’estació garantirà el funcionament independent dels creuers i dels passatgers de línies regulars.