
El Pla d’empresa aprovat en l’últim Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València contempla inversions en els seus tres ports de 56,19 milions d’euros durant l’exercici 2017 i preveu invertir més de 177 milions d’euros durant el període 2018-2020.
Port de València
Per recintes, l’Autoritat Portuària de València invertirà 35,44 milions d’euros en el port de València en 2017. D’ells, destaca una partida de 25,55 milions d’euros per a la generació i condicionament de noves atracades i superfícies. En concret, està previst invertir 18,5 milions d’euros per al dragatge de les dàrsenes Príncep Felipe i Llevant i la millora dels calats dels molls Príncep Felipe, Llevant i transversal de Costa. Aquestes actuacions permetran incrementar el calat de les tres terminals de València fins a una cota de 18 metres i convertiran al recinte en el primer del Mediterrani a estar adaptat íntegrament per a atendre la nova generació de bucs portacontenidors, caracteritzats per transportar més de 18.000 TEU. Així mateix, dins d’aquestes partides, l’APV contempla invertir 3,7 milions per a la pavimentació de l’antiga terminal de granels en 2017. D’acord amb el Pla d’empresa, a més d’aquesta inversió inicial, l’APV dedicarà 9 milions d’euros més fins a 2020 per a culminar algunes d’aquestes obres que es desenvoluparan gradualment.
Pel que fa a la millora dels accessos, el Pla d’empresa 2017 contempla 1,7 milions d’euros d’inversió per a actuacions en matèria d’accessibilitat viària al port de València, entre les quals s’inclouen obres com la prolongació del vial de l’ampliació sud i el nou accés al moll de creuers i depot.
En matèria de ferrocarril, l’APV destinarà 3 milions d’euros en 2017 per a la remodelació de la terminal ferroviària del Moll Príncep Felipe i la seua adaptació a l’ample UIC. Aquesta actuació, que tindrà la seua continuïtat en la remodelació i adaptació UIC de la xarxa viària entre el Moll de Ponent i Molls de Costa i de Llevant, requerirà inversions per valor de 52 milions d’euros fins a 2020.