• La mostra es troba en l’Edifici del Rellotge i pot visitar-se fins al 3 de novembre en horari d’11 a 19 hores (caps de setmana i festius inclosos)
  • Els veïns i els turistes poden gaudir – de manera gratuïta- de més de 100 fotografies històriques i actuals que retraten la vida en els molls valencians i el seu entorn
  • L’exposició ofereix una perspectiva humana de l’essència de l’entorn portuari i aprofundeix en el vincle entre els barris mariners de València, el seu port i el Mediterrani
  • Mar Chao, presidenta de l’Autoritat Portuària de València, acompanyada per Marc García, director general de Costes, Ports i Aeroports de la Generalitat Valenciana, han visitat la mostra amb Ester Medán, coordinadora de l’exposició

València, 17 d’octubre de 2024.- Història, identitat i cultura, tant del nostre passat com del nostre present, unides per un lloc: el Port de València. El caràcter i la vida dels barris mariners de la ciutat, on s’entrellacen el treball i l’oci i la solemnitat de les seues tradicions amb la festa popular són la rica herència que nodreix l’exposició Viure el Port, que està oberta al públic de manera gratuïta en l’Edifici del Rellotge fins al 3 de novembre.

Més d’un centenar de fotografies capturen el profund vincle que uneix als barris mariners de València amb la mar i el port, consolidant-se com un patrimoni cultural i social clau per als valencians i valencianes. Les imatges que formen part d’esta mostra (en blanc i negre i en color) són un retrat dels diversos usos que el port i el seu entorn han tingut al llarg del temps, des de les labors portuàries fins a les activitats recreatives i les expressions de devoció popular.

Mar Chao, presidenta de l’Autoritat Portuària de València, acompanyada per Marc García, director general de Costes, Ports i Aeroports, han visitat la mostra amb Ester Medán, coordinadora de l’exposició, que els ha explicat els detalls de l’exposició. Tots dos han gaudit del recorregut que s’organitza en tres seccions temàtiques: treball, oci i tradició. Cadascuna d’estes àrees compta amb fotografies històriques i actuals que il·lustren l’estreta relació dels valencians amb el seu port.

“És una visita molt recomanable, el recorregut mostra el pas del temps en el Port i el seu entorn, i els molts canvis que ha anat experimentant. Però també és bonic veure com les tradicions valencianes marineres perduren i es mantenen al llarg dels anys: la Travessia, el Pas Ras o la Setmana Santa Marinera.” ha afirmat Medán.

La major part de les imatges han sigut cedides per l’Arxiu Luis Vidal (la seua autoria pertany a les seues quatre generacions de fotògrafs professionals). També hi ha fotografies cedides per part d’altres Arxius fotogràfics: Antonio Alcaraz, Autoritat Portuària de València, Club d’Atletisme Poblats Marítims, Consorci en Extinció València 2007, Federació de Natació CV, Federació Triatló CV, Josele Bort, Junta Major de la Setmana Santa Marinera, La Marina de València, Molt Il·lustre Germanor de Santíssim Crist del Grau i Museu Ca’Pesaro – Galeria Internacional d’Art Modern (Venècia).
La historiadora de l’Art Ester Medán, el fotògraf Luis Vidal Ayala i el catedràtic d’Història de l’Art Luis Arciniega són els comissaris d’esta exposició -organitzada per l’Autoritat Portuària de València (APV) en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, la Càtedra Demetrio Ribes i la Universitat de València. Així mateix, també han col·laborat alguns particulars: Paco Burguera, Virginia Colomines, Eduardo García-Leonardo, Pep Martorell, María de la Mar Mateo i Antonio Romero.