3.000 persones visiten l’exposició del Port de València sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’exposició “Un món a bon port” ha explicat a través de panells, materials multimèdia i un espai per als més xicotets, les accions que està desenvolupant la comunitat portuària del Port de València.

Més de 500 persones han deixat el seu compromís amb els ODS en el mural personalitzat en l’entrada de la mostra que va finalitzar ahir.

Prop de 3.000 persones han recorregut l’exposició “Un món a bon port. Navegant amb els ODS”, la mostra que estos dies ha acollit el Port de València per explicar a la societat les accions i projectes que està desenvolupant la comunitat portuària de Valenciaport amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats per Nacions Unides en el marc de l’Agenda 2030.

L’exposició s’ha celebrat en l’Edifici del Rellotge que mantindrà fins a final d’any les lones amb cadascun dels 17 Objectius que il·lustren la façana d’aquest emblemàtic edifici per a recordar a la ciutadania i turistes la importància de contribuir a aquestes metes que involucren a tota la societat. Durant l’exposició, més de 500 visitants han pogut deixar els seus compromisos individuals en el panell de l’entrada, uns objectius com la reducció de l’ús de plàstics, el consum responsable, la igualtat de gènere, que han quedat plasmats en aquest mural per gent de totes les edats i en diferents idiomes.

“Un món a bon port” ha mostrat a través de diferents panells dividits en blocs d’ODS, amb imatges i dades, les iniciatives que s’estan duent a terme des del Port de València i la seua comunitat portuària. Tant els textos com els materials audiovisuals estaven adaptats al braille i al llenguatge de signes i també es poden descarregar per codi QR per a escoltar-los pel telèfon. A més, hi havia una part destinada per als xiquets amb activitats per a conéixer els ODS i l’activitat portuària.

Els visitants han pogut conéixer infraestructures sostenibles com la nova terminal de contenidors que se situarà en les aigües abrigades del dic nord de l’ampliació del Port de València que va finalitzar les seues obres en 2012. A través d’un panell, vídeo explicatiu i codis QR per a conéixer el projecte i els estudis ambientals d’aquesta terminal que serà la més moderna i sostenible del món, modèlica amb el medi ambient, on l’origen de l’electricitat serà 100% de fonts renovables i que permetrà el subministrament elèctric als vaixells en port. En la mostra s’han exposat les característiques d’esta terminal que està compromesa amb nou ODS.

Les persones que han acudit a l’Edifici del Rellotge han conegut les accions que està desenvolupant Aportem-Port Solidari per a fer costat als col·lectius més desfavorables de València, especialment en els barris marítims amb accions amb col·legis i famílies. També s’han exposat els plans d’igualtat, els projectes que s’estan duent a terme en matèria de descarbonització i foment d’energies netes, control d’emissions o l’eliminació del plàstic en les instal·lacions portuàries, entre altres.

L’APV contribueix als ODS des de diferents perspectives i assumeix el lideratge en el seu impuls amb l’acció i en aliança amb la seua comunitat portuària. Este compromís, del qual s’informa en les xarxes socials de Valenciaport en tres idiomes (castellà, valencià i anglés), aborda amb accions concretes que beneficien al conjunt de la societat, per a aconseguir avançar en la necessària transformació del nostre món a través de la implicació global amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible acordats en l’Agenda 2030.