La representant del país bàltic a Espanya, MariinRatnik ha recorregut les instal·lacions acompanyada pel subdirector general de l’APV, Manuel Guerra

L’ambaixadora d’Estònia a Espanya, Mariin Ratnik, ha visitat les instal·lacions del Port de València per a conéixer de primera mà l’operativa i funcionament de l’activitat portuària. L’ambaixadora ha estat acompanyada pel subdirector general de l’Autoritat Portuària de València (APV), Manuel Guerra i representants de la Cambra de Comerç de València.

Durant la visita, Manuel Guerra ha mostrat l’evolució dels trànsits canalitzats en els últims anys entre el port de València i els diferents ports estonians de Tallinn, Muuga i Sillamae. A més, ha explicat l’aposta que està realitzant l’APV de creixement sostenible per a potenciar la seua activitat com a port mixt que combine el export/import amb el trànsit de contenidors de trànsit cap a altres ports.

L’ambaixadora d’Estònia també s’ha mostrat especialment interessada en els projectes de digitalització que està duent a terme l’APV com ValenciaportPCS, una plataforma tecnològica que ofereix a més de 850 empreses serveis orientats a agilitar els processos operatius de la comunitat portuària.

En els deu primers mesos de l’any, el Port de València ha gestionat amb Estònia un total de 37.506 tones de mercaderies. Fruites; aparells i material elèctric; productes ceràmics; màquines i aparells mecànics; i llegums i hortalisses són els principals productes exportats per la Comunitat Valenciana al país bàltic. Mentre que les importacions procedents d’Estònia es concentren en productes químics; peixos, crustacis i mol·luscos; i combustibles, olis minerals.