La Fira Internacional de les Solucions Mediambientals i les Energies, ECOFIRA 2021, té lloc del 5 al 7 d’octubre de 2021 en Fira València

Valenciaport comptarà amb un espai propi en el qual es presentaran iniciatives en col·laboració amb Baleària, Aportem-Port Solidari, VARESER, TEPSA i RECICLAMÁS

Rafael Company, director de Seguretat i Protecció de la Fundació Valenciaport explicarà la innovació en la vigilància ambiental dels ports: satèl·lits i drons

València, 3 d’octubre de 2021.- Valenciaport serà present en la Fira Internacional de les Soluciones Mediambientals i les Energies, ECOFIRA 2021, que se celebrara en Fira València entre el 5 i el 7 d’octubre amb un estand on s’exposaran els projectes sostenibles que està duent a terme l’Autoritat Portuària de València (APV), en col·laboració amb la comunitat portuària, en el marc de l’objectiu estratègic Valenciaport 2030, zero emissions.

L’ús de combustibles més nets com el Gas Natural Liquat (GNL) en col·laboració amb Baleària, la campanya No Plàstic impulsada per Aportem-Port Solidari, les iniciatives i objectius de Ecoport són algunes de les actuacions que podran conéixer-se en l’estand de Valenciaport i en el que participen també Baleària, Aportem-Port Solidari, VARESER, TEPSA i RECICLAMÁS.

A més, l’APV i la Fundació Valenciaport han preparat una conferència per a explicar la Innovació en la Vigilància Ambiental dels ports: Satèl·lits i Drons a càrrec de Rafael Company, director de Seguretat i Protecció de la Fundació Valenciaport.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció de les emissions de CO₂ i d’altres partícules contaminants és una prioritat per a l’APV i el conjunt de la comunitat portuària. En este context es treballa per a compatibilitzar la reducció de l’impacte de les activitats portuàries en el medi ambient amb el creixement de l’activitat comercial. I este compromís es materialitza amb projectes concrets per aconseguir l’objectiu de Valenciaport 2030, zero emissions, avançant-se dues dècades als objectius que Espanya, Europa i els organismes internacionals han projectat per a 2050.

Des de 2008 a 2019 la petjada de carboni del Port de València s’ha reduït un 30%, passant de 3,19 a 2,23 kg de CO₂ per tona manipulada. En el mateix període de temps, l’activitat del Valenciaport va créixer un 42%, en passar dels 52 milions de tones gestionades l’any 2008 als 74 milions de tones manipulades, al tancament de l’exercici de 2019.