• La posada en marxa al gener de les instal·lacions solars en els ports de València i Gandia ha suposat una disminució de 106,78 tones de CO₂ a l’atmosfera fins al mes de juliol
  • La producció de 1.446,88 MWh d’energia 100% renovable de la planta fotovoltaica del Moll Príncep Felip, a València, sumada a l’energia solar generada en el port de Gandia ha permés reduir la petjada de carboni de l’Autoritat Portuària de València (APV)
  • Les hores de sol a les ciutats de València i Gandia en el període maig-juliol han superat la mitjana prevista, per això, les instal·lacions fotovoltaiques de Valenciaport han millorat les estimacions inicials de producció d’energia elèctrica
  • En el seu conjunt, la infraestructura situada en el Moll Príncep Felip ha registrat unes dades de producció un 121% per damunt i la de Gandia ha produït un 125% més
  • La construcció de la nova planta fotovoltaica en la part superior la sitja de vehicles de València Terminal Europa (VTE) es troba ja executada al 90% i es preveu que estiga en marxa abans de finalitzar l’any
  • Les tres instal·lacions solars de Valenciaport han sigut subvencionades pels fons Next Generation de la Unió Europea i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya

València, 11 de setembre de 2024.- Les instal·lacions de generació d’energia elèctrica d’origen solar de Valenciaport han treballat a ple rendiment en els mesos d’estiu. Des de la seua posada en marxa a principis d’any fins a juliol, a més de generar una producció superior a la inicialment prevista ha permés reduir l’emissió de 106,78 tones de CO₂ a l’atmosfera. Valenciaport compta en l’actualitat amb un parell de plantes fotovoltaiques a ple rendiment (una en el port de València i una altra en el de Gandia) i abans de final d’any entrarà en funcionament una tercera instal·lació a València. Les tres infraestructures s’emmarquen en els objectius de descarbonització de l’Autoritat Portuària de València (APV) que aspiren a aconseguir les zero emissions en els pròxims anys.

La quantitat d’hores solars que ha registrat la província de València en el període que comprén entre maig i juliol ha superat la mitjana habitual, fet que ha afavorit la producció de més energia fotovoltaica de la prevista. En el seu conjunt, els panells solars situats en el Moll Príncep Felip han registrat unes dades de producció fins a juliol de 1.446,88 MWh, la qual cosa suposa un 121% per damunt del que es preveu.

La instal·lació del Dic Príncep Felip consta de 2.990 panells de 460 Wp; el que suposa una potència total instal·lada de 1.375,4 Wp i una capacitat de producció de 2.296 MWh /any. Esta infraestructura es va connectar a la xarxa elèctrica en període de proves al desembre i, des del mes de gener de 2024, està funcionant a ple rendiment.

A esta planta fotovoltaica se li sumarà prompte un altre parc solar sobre el sostre de la sitja/magatzem per a vehicles de València Terminal Europa (VTE) -la seua obra ja està executada al 90%-. Entre les dos, produiran una cinquena part de l’energia elèctrica que precisa el recinte portuari valencià.

La finalització de la fase constructiva d’esta segona planta està prevista per al mes vinent d’octubre i començarà els seus treballs en proves de generació elèctrica en l’últim trimestre de 2024. En total, dels 10.773 mòduls dels quals consta este projecte ja s’han col·locat 10.620 de 545 Wp amb una potència instal·lada de 5.787,90 Wp, en el seu conjunt podrà produir entorn dels 8.385 MWh/any.

Gandia, port autosuficient

La instal·lació solar de Gandia també ha comptat amb més hores de sol i ha produït des del 18 de gener i fins a la data un 125% més. Esta infraestructura està composta per 1.620 panells de 460 Wp, per la qual cosa la potència instal·lada és de 745,20 Wp, podent produir 1.006 MWh /any.

Esta planta d’energia fotovoltaica està situada sobre la coberta del ‘Tingado’ 4, amb una superfície en planta de 4.500 metres quadrats i compta amb equips d’emmagatzematge d’energia elèctrica. Les tres instal·lacions solars han comptat per a la seua construcció amb el finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.