• Manuel Arana, director de Planificació i desenvolupament de Ports de l’Estat, ha desgranat els reptes als quals s’enfronten els ports espanyols en els pròxims anys per a descarbonitzar la seua activitat entre els quals destaca l’electrificació dels recintes, un objectiu que suposa multiplicar per cinc la potència instal·lada en l’actualitat
  • Arana ha explicat l’estratègia mediambiental de Ports de l’Estat en la Jornada ‘Accions vinculades a zero emissions en empreses portuàries’ que ha organitzat l’Autoritat Portuària de València, la Fundació Valenciaport i Ecoport amb motiu del dia Mundial del Medi Ambient
  • En les diferents taules s’han abordat els objectius de descarbonització de Valenciaport com l’electrificació dels vaixells, dels camions i dels molls, la posada en marxa dels OPS i la generació d’energia neta per a l’autoconsum
  • L’Autoritat Portuària de València celebra la setmana del Medi Ambient amb altres iniciatives obertes al públic com l’exposició que acull l’Edifici del Rellotge on es pot conéixer la contribució que estan realitzant les empreses portuàries a la consecució de l’objectiu: Valenciaport Zero Emissions o els tallers escolars didàctics centrats en la importància de reduir les emissions de carboni

València, 5 de juny de 2024.- El comportament verd s’ha convertit en una eina de competitivitat, cada vegada s’exigeix més una petjada de carboni zero en l’activitat portuària”. Així introduïa Manuel Arana, director de Planificació i desenvolupament de Ports de l’Estat, la jornada centrada en la descarbonització promoguda per Valenciaport que ha acollit aquest matí l’Edifici del Rellotge.

En ella, Arana ha detallat els principals reptes als quals s’enfronten les Autoritats Portuàries per a neutralitzar les seues emissions, “la connexió elèctrica dels vaixells suposarà multiplicar per cinc la potència instal·lada en els ports perquè amb la posada en marxa dels OPS (Onshore Power Supply) es duplicarà el consum d’energia, passant d’un a dues terawatts”. “Els ports actuaran com hubs energètics i aquest és només un dels reptes més immediats”, afirmava Arana, “en Ports de l’Estat, s’ha posat en marxa un nou marc estratègic on la sostenibilitat s’ha convertit en un eix transversal”.

Este nou marc estratègic, ha explicat Arana, contempla quatre espais de treball principals: les Autoritats Portuàries, els operadors, la cadena de transport i el sector energètic; cadascun d’ells amb els seus objectius i objectius marcats en el calendari per a aconseguir la descarbonització total de l’activitat, “el gran repte de la societat és la descarbonització i els ports comparteixen aquesta meta”, ha conclòs.

Balanç Mediambiental i reptes de Valenciaport

El medi ambient s’ha convertit en l’eix transversal de l’activitat portuària. Per això, el Dia mundial del Medi Ambient és una data clau per a l’Autoritat Portuària de València (APV) en la qual desenvolupa una jornada de treball dirigida a la comunitat portuària i en la qual es fa balanç dels objectius aconseguits i dels reptes que Valenciaport i les seues empreses tenen per davant per a aconseguir descarbonitzar la seua activitat.

Amb el títol ‘Accions vinculades a zero emissions en empreses portuàries’, la jornada s’ha dividit en diferents taules on s’han abordat la descarbonització dels vaixells i dels camions, l’electrificació dels molls, els OPS i la generació d’energia neta per a l’autoconsum. Amb Arana, Enrique Belda, director general de l’Autoritat Portuària de València, ha inaugurat la jornada, moment que ha aprofitat per a animar a tota la comunitat portuària a continuar treballant en la descarbonització de l’activitat: “la col·laboració de les empreses és imprescindible per a aconseguir la meta Zero Emissions”.

També amb ells, Federico Torres, cap de Transició Ecològica de l’APV, ha incidit en la importància de la col·laboració de tots els actors portuaris a l’hora de descarbonitzar l’activitat: “el 45% de les emissions en els recintes portuaris les generen els vaixells i el 25% es genera en les terminals i estem treballant a banda i banda per a reduir les emissions. És molt important donar a conéixer les bones pràctiques, perquè s’apliquen de forma generalitzada i poder arribar com més prompte millor al gran objectiu de la descarbonització”.

Descarbonitzar els vaixells

En la primera taula d’esta Jornada ‘Experiències en descarbonització de vaixells’ -moderada per Raúl Cascajo, cap de Polítiques Ambientals de l’APV- ha intervingut Ramón Zubiaga, director gerent de Consulmar, qui ha parlat de la seua experiència amb embarcacions portuàries elèctriques. Per la seua part, Guillermo Alomar, Sènior Advisor Baleària, ha detallat l’experiència de Baleària amb la flota de GNL i també amb els vaixells que utilitzen combustibles alternatius. Mentre que Cosimo Cervicato, Project Manager de Energy Saving R&D and Ship Design Department, s’ha centrat en l’experiència dels vaixells ECO amb bateries de Grimaldi.

Reducció de la petjada de carboni en les terminals

La segona taula s’ha centrat en les ‘Experiències en terminals’ i ha sigut moderada per Santiago López, responsable de Medi Ambient en l’APV. En ella han intervingut Sven Valentin, director General de MSCTV, i ha centrat la explicació en la seua experiència en l’electrificació de la terminal de contenidors “en l’actualitat el 83% dels transtainer de MSC a València són elèctrics”. Maquinària, operatives i l’eficiència en els processos han centrat la resta de la seua intervenció.

Per la seua part, Raúl Cascajo ha explicat el projecte d’autosuficiència energètica en el Port de Gandia “un dels primers ports autosuficients energèticament”. La consecució d’aquest objectiu ha suposat principalment “la reducció d’emissions, la millora qualitat de l’aire en l’entorn, resiliència energètica, l’estalvi econòmic, l’augment competitivitat i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, entre altres.”

El repte de la connexió elèctrica OPS: electricitat en els molls

En el mòdul tres s’ha aprofundit en el repte que suposa la posada en marxa dels OPS (Onshore Power Supply). En este sentit, la taula ‘Experiències en operativa real dels OPS’ ha comptat amb intervenció de Tina Marlind, Sènior Project Manager de Program Manager -The Port of Gothenburg, qui ha explicat l’experiència d’aquest port suec amb el funcionament dels OPS. Mentre que el Port de Tenerife, a través de Santiago Yanes, cap de Divisió d’Innovació i Projectes Estratègics en Autoritat Portuària de Santa Cruz de Tenerife, ha comptat el funcionament d’aquesta tecnologia a l’illa. Esta taula ha sigut moderada per Nacho Benítez, tècnic d’innovació en Transició Energètica i Sostenibilitat en la Fundació Valenciaport.

Descarbonitzar ‘L’última milla’

L’última taula s’ha centrat en la logística per carretera ‘Experiències de descarbonització de flotes de camions’ i ha sigut moderada per Josep Sanz, director de Transició Energètica en la Fundació Valenciaport. En ella han intervingut Ignacio Rubio, director Comercial de Comercial d’Automoció Rubio Concessionari Oficial Volvo Trucks València, amb la seua ponència Visió general sobre camions elèctrics i el camí cap a la descarbonització i Antonio García Celda, director General de València Capital Verda Europea, que ha explicat el projecte València Capital Verda Europea 2024 com a oportunitat afavorir la descarbonització.

Activitats setmana Medi Ambient

Amb el nom ‘Destí 0% Emissions’ i fins al 9 de juny, l’Edifici del Rellotge acull una exposició oberta i gratuïta per a tots els veïns i visitants centrada en les actuacions que l’APV i les empreses de la comunitat portuària estan duent a terme per a lluitar contra el canvi climàtic i la descarbonització.

En esta exposició es desgranen les accions que està duent a terme l’APV, la Fundació Valenciaport, empreses i institucions com a Amarradors València, APM Terminals, Aportem, Baleària, Boluda, Centre Portuari d’Ocupació, CSP Spain, Docks Logistic o Fertiberia. També col·laboren Galp, Grup Torres, Infoport, InterSagunto Terminals, MSC Terminal València, Noatum, València Terminal Europa, RCN, Seroil, Servamar, Tepsa, Transmed, Vareser i VMG.

En paral·lel i també fins al 9 de juny, s’han organitzat en l’Edifici del Rellotge tallers escolars didàctics centrats en la importància de reduir les emissions de carboni. Dirigit a alumnes a partir de 6 anys i amb la finalitat d’estimular la imaginació, conscienciar sobre el medi ambient i gaudir en equip, l’objectiu del taller serà muntar un vehicle mogut per energia solar. Els tallers se celebraran al costat de la sala d’exposicions entre les 11.30 i les 13.30. Els grups seran de 25 alumnes i per a fer les reserves cal manar un correu a: [email protected]